Scandal în Sicilia. Oficialul de top din domeniul sănătăţii a demisionat fiind acuzat că a falsificat datele Covid-19 pentru a evita carantinarea regiunii

Oficialul de top din domeniul sănătăţii din Sicilia a demisionat marţi, după ce a fost vizat într-o anchetă privind presupusa falsificare a datelor Covid-19 pentru a evita o carantină strictă.

335 afișări
Imaginea articolului Scandal în Sicilia. Oficialul de top din domeniul sănătăţii a demisionat fiind acuzat că a falsificat datele Covid-19 pentru a evita carantinarea regiunii

Scandal în Sicilia. Oficialul de top din domeniul sănătăţii a demisionat după ce a fost acuzat că a falsificat a datele Covid-19 pentru a evita carantina

Potrivit procurorilor, care au pus în arest la domiciliu o serie de persoane, autorităţile sanitare din Sicilia ar fi modificat numărul de noi cazuri Covid şi numărul de teste Covid ca parte a unei „politici menite să evite ca regiunea să fie clasificată ca o zonă roşie cu risc ridicat şi să fie pusă în carantină".

La începutul lunii octombrie, Italia a introdus un sistem pe culori în trei niveluri. Regiunile sunt împărţite în trei zone: roşu, portocaliu şi galben. În zonele roşii sunt inmpuse măsuri stricte de carantină.

În zonele portocalii şi galbene, au fost introduse restricţii mai puţin severe. Guvernele regionale ale Italiei trimit zilnic la Roma date despre ratele de infecţie şi decese, care sunt folosite pentru a decide restricţiile.

Potrivit anchetatorilor, rapoartele despre decese şi cazuri noi în regiune au fost răspândite pe o perioadă mai mare de timp pentru a oferi o imagine mai bună decât era de fapt cazul.

Razza, care a negat faptele acuzaţiile, dar a decis să demisioneze pentru a evita alte controverse.

„Aş dori să reiterez faptul că în Sicilia, epidemia a fost întotdeauna atent monitorizată”, a spus Razza.

Cazul din Italia ne aduce aminte de contrele de pe reţele de socializare dintre Vlad Voiculescu şi Violeta Alexandru.

Într-o postare recentă Ministrul Sănătăţii din România a acuzat că în perioada alegerilor din decembrie 2020 datele privind cazurile de COVID-19 au fost manevrate pentru a se putea organzia alegerile parlamentare.

Vlad Voiculescu afirma că înainte de alegerile parlamentare, din calculul incidenţei la 14 zile, au fost „pierdute“ vreo două zile. Ministrul a revenit ulterior spunând că au fost doar două metode diferite de a calcula incidenţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici