Şcolile din Dolj sunt în incertitudine. Cum începe aici anul şcolar

  • Două localităţi din Dolj sunt în scenariul roşu
  • La Poiana Mare sunt 69 de cazuri confirmate în Spitalul de Psihiatrie
  • Managerul şcolii şi autorităţile locale se contrazic în declaraţii legate de începerea şcolii
846 afișări
Imaginea articolului Şcolile din Dolj sunt în incertitudine. Cum începe aici anul şcolar

Haos înainte de începutul şcolii

A rămas mai puţin de o săptămână până începe noul an şcolar iar noi încă nu ştim cum vor învăţa copiii. Ultimele date de la Ministerul Sănătăţii stârnesc şi mai mult haos.

La Poiana Mare, în Dolj, de exemplu, unde situaţia epidemiologică arată o rată de infectare de peste 6 cazuri la o mie de locuitori, viceprimarul comunei, Cristian Ologu, şi-a calculat că elevii pot veni la şcoală, fără nicio problemă. Se gândeşte la scenariul verde şi pentru că aproximativ jumătate din elevi nu au încă device-uri pentru şcoala online.

Managerul şcolii, Adriana Dobre, caută în continuare soluţii. După calculele sale, nu toţi cei 1060 de copii încap în clase. Iar, până acum, niciun părinte nu a anunţat că vrea să-şi ţină copilul acasă.

Cristian Ologu, viceprimar comuna Poiana Mare: Eu cred că fizic o să încerce să vină pentru că avem unităţile de şcoală foarte mari. Încap copiii cu distanţare de o bancă între fiecare copil.”

Adriana Dobre, director Şcoala Poiana Mare: La ciclul preşcolar, spaţiile noastre sunt micuţe. Deci intră cam jumătate. Avem două formaţiuni de studiu de clasa întâi şi clasa a doua unde ne este imposibil. Adică la aceste formaţiuni de studiu avem 33 şi 36 de elevi şi ne este imposibil să obţinem acea distanţare de un metru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici