Shanghai redeschide unele mijloace de transport în comun

  • Shanghai a redeschis duminică o mică parte din cea mai lungă reţea de metrou din lume.
  • Asta după ce unele linii au fost închise timp de aproape două luni.
  • Oraşul pregăteşte terenul pentru o ridicare mai largă a restricţiilor severe COVID, săptămâna viitoare.
408 afișări
Imaginea articolului Shanghai redeschide unele mijloace de transport în comun

Shanghai redeschide unele mijloace de transport în comun

În condiţiile în care majoritatea locuitorilor nu au voie să-şi părăsească locuinţele şi restricţiile se înăspresc în unele părţi ale celui mai populat oraş din China, Shanghai a redeschis duminică o mică parte din cea mai lungă reţea de metrou din lume.

Patru din cele 20 de linii s-au redeschis, precum şi 273 de rute de autobuz. Unele fuseseră închise la sfârşitul lunii martie, altele mai târziu, deşi serviciile sporadice au continuat, potrivit Reuters. Trenurile vor circula la un interval de 20 de minute unul faţă de celălalt pentru ore limitate. Navetiştii trebuie să îşi scaneze temperatura la intrare şi să prezinte rezultatele negative ale testelor PCR efectuate în termen de 48 de ore.

Sistemul de metrou de 800 km al Shanghaiului a înregistrat o medie de 7,7 milioane de călătorii pe zi în 2020, potrivit celor mai recente date, cu un trafic anual de pasageri de 2,8 miliarde.

Oraşul de 25 de milioane de locuitori se aşteaptă să ridice izolarea la nivelul întregului oraş şi să revină la o viaţă mai normală începând cu 1 iunie. Majoritatea restricţiilor de circulaţie vor rămâne în vigoare în această lună.

Shanghai a redeschis treptat magazinele şi pieţele en-gros şi a permis mai multor oameni să iasă din casele lor. Cu toate acestea, unele părţi ale oraşului au înăsprit recent restricţiile.

Jingan, un cartier comercial cheie, a declarat sâmbătă că va cere tuturor magazinelor să închidă şi locuitorilor să rămână acasă cel puţin până marţi, în timp ce efectuează teste în masă. Utilizarea permiselor de ieşire, acordate anterior rezidenţilor, care le permiteau acestora să iasă din case pentru plimbări scurte, va fi suspendată, au declarat autorităţile fără a oferi un motiv.

Acţiuni similare au fost anunţate vineri în districtul Hongkou, precum şi sâmbătă de către oraşul Zhaoxiang din districtul Qingpu, care au declarat că doresc să "consolideze" rezultatele eforturilor de prevenire a epidemiei de până acum.

Duminică, Shanghai a raportat mai puţin de 700 de cazuri zilnice.

Capitala Beijing a raportat 61 de cazuri, în scădere de la 70.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici