Studiu: Anticoagulantele ar creşte şansa de supravieţuire a pacienţilor COVID-19

  • Tratarea pacienţilor cu anticoagulante pentru sânge ar putea ridica şansa lor de supravieţuire
  • Descoperirea aparţine medicilor de la Spitalul Mount Sinai şi a fost publicată într-un studiu preliminar în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie
  • Încă din luna martie medici din Europa şi SUA au raportat prezenţa unor cheaguri de sânge la pacienţii aflaţi în stare gravă
3165 afișări
Imaginea articolului Studiu: Anticoagulantele ar creşte şansa de supravieţuire a pacienţilor COVID-19

Studiu: Anticoagulantele cresc şansa de supravieţuire a pacienţilor COVID-19

Tratarea pacienţilor cu anticoagulante pentru sânge poate ridica şansa lor de supravieţuire, potrivit unor descoperiri preliminare ale cercetătorilor de la Spitalul Mount Sinai din New York, relatează Washington Post.

Rezultatul studiului vine după analizare a 2733 de pacienţi şi a fost publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie. Studiul a analizat pe parcusul ultimelor luni mai multe tipuri de tratamente aplicate pacienţilor aflaţi în stare gravă în urma infectării cu noul coronavirus.

Valentin Fuster, medicul aflat la conducerea Spitalului Mount Sinai se numără printre autorii studiului. El a spus într-un interviu că observaţiile sunt bazate doar pe analiza rezultatelor medicale şi nu sunt finale. O altă serie de studii sunt necesare pentru a trage concluziile, dar rezultatele iniţiale sunt promiţătoare.

"Recomandare mea este una pentru prudentă, dar trebuie să vă spun că personal cred că anticoagulantele vor ajuta", a precizat medicul.

Încă din luna martie medici din Europa şi SUA au raportat prezenţa unor cheaguri de sânge la pacienţii aflaţi în stare gravă. Raporturile par a fi confirmate şi de autopsiile efectuate care au arătat un număr mai mare de cheaguri de sânge decât cel aşteptat în urma unei infecţii respiratorii obişnuite.

Studiul realizat de Spitalul Mount Sinai a analizat pacienţii trataţi între 14 Martie şi 11 Aprilie. Pacienţii trataţi cu anticoagulante au trăit în medie 21 de zile în comparaţie cu cei ce nu au fost trataţi cu acest timp de medicament care au trăit în medie 14 zile.  În cazul pacienţilor ce au beneficiat de ventilaţie mecanică împreună cu tratamentul cu anticoagulante rata decesului a fost de 29% în comaparaţie cu cei ce au beneficiat de ventilaţie, dar nu şi de tratament unde procentul deceselor a fost mult mai mare ajungând la 63%.

Un alt aspect descoperit de studiu este că administrarea de anticoagulante prezintă riscuri minime fără a fi raportate complicaţii cauzate de medicament. Observaţia se aplică pentru administrarea medicamentului de câtre medici în cadrul spitalului.

Deepak Bhatt, profesor la Harvard specializat în cardiologie a numit lucrarea "un studiu foarte important".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici