Studiu OMS: Remdesivirul are un efect redus asupra şanselor de supravieţuire ale unui pacient cu coronavirus

  • Tratamentul cu Remdesivir pentru Covid-19 nu are un efect substanţial asupra şanselor de supravieţuire ale unui pacient, potrivit unui studiu OMS.
  • Studiul a cercetat efectele remdesivirului şi a altor trei potenţiale medicamente.
  • Remdesivirul a primit aprobarea parţială pentru utilizare în SUA şi UE, după ce un studiu efectuat de Institutul Naţional de Sănătate al Statelor Unite a arătat, în aprilie, că a redus timpul de recuperare al bolnavilor de coronavirus de la 15 zile la 11.
2482 afișări
Imaginea articolului Studiu OMS: Remdesivirul are un efect redus asupra şanselor de supravieţuire ale unui pacient cu coronavirus

Profimedia

Tratamentul cu Remdesivir pentru Covid-19 nu are un efect substanţial asupra şanselor de supravieţuire ale unui pacient, a constatat un studiu clinic realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 
Studiul Solidaritate, foarte aşteptat de OMS, a cercetat efectele remdesivirului şi a altor trei potenţiale medicamente pe un eşantiuon de 11.266 de pacienţi spitalizaţi. Rezultatele au arătat că niciunul dintre tratamente nu a afectat în mod substanţial mortalitatea sau a redus nevoia de ventilaţie a pacienţilor, conform unei copii a studiului analizat de Financial Times.
 
”Remdesivirul, hidroxiclorochina, lopinavirul şi interferonul par să aibă un efect redus asupra mortalităţii spitaliceşti,” arată studiul.
 
Rezultatele studiului OMS au arătat, de asemenea, că medicamentele au avut un efect redus asupra timpului în care pacienţii au stat în spital. Cercetătorii OMS au spus că studiul a fost conceput, în primul rând, pentru a evalua impactul asupra mortalităţii în spital. 
 
Pe lângă alte medicamente, remdesivirul a fost folosit pentru tratarea preşedintele Donald Trump, după ce a fost depistat cu Covid-19. A fost dezvoltat de medicul american Gilead Sciences, iniţial ca un potenţial medicament pentru tratarea Ebola.
 
Remdesivirul a primit aprobarea parţială pentru utilizare în SUA şi UE, după ce un studiu efectuat de Institutul Naţional de Sănătate al Statelor Unite  a arătat, în aprilie, că a redus timpul de recuperare al bolnavilor de coronavirus de la 15 zile la 11. În iulie, Gilead a publicat date suplimentare care sugerează că tratamentul poate reduce probabilitatea de deces..
 
Studiile OMS arată că singurul medicament care poate creşte ratele de supravieţuire a celor înfectaţi cu SARS-CoV-2 este dexametazona, un steroid ieftin care poate fi administrat pe cale orală şi este disponibil pe scară largă în întreaga lume. OMS a recomandat utilizarea steroizilor pentru pacienţii cu cazuri severe de Covid-19.
 
Studiul Solidaritate este unul dintre cele mai mari în curs de desfăşurare a tratamentelor pentru Covid-19. Medicamentele pot fi adăugate sau eliminate din proces în orice moment. Rezultatele pentru cele patru medicamente din studiul OMS acoperă perioada martie până la începutul lunii octombrie.
 
Cercetările pentru remdesivir au implicat 2.750 de pacienţi. Participanţii au primit medicamentul timp de 10 zile, cu 200 mg livrate în prima zi şi 100 mg în zilele următoare.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici