Suceava cere ajutor de la Bucureşti: În unele situaţii nu e de ajuns să spunem ”mai bine mai târziu decât niciodată!”

  • Trei proiecte care pot ajuta Suceava aşteptă răspuns de la Bucureşti de două săptămâni
  • Linia de testare PCR de la Suceava a intrat în funcţiune la Spitalul Judeţean
  • Suceava poate avea date mai bune despre epidemie, aşteaptă două tablete de la STS
862 afișări
Imaginea articolului Suceava cere ajutor de la Bucureşti: În unele situaţii nu e de ajuns să spunem ”mai bine mai târziu decât niciodată!”

 

Suceava se mobilizează, încearcă să găsească soluţii la nivel local pentru epidemia de Covid-19. Doar că, de la nivel central, răspunsurile întârzie, în condiţiile în care criza din zonă se adânceşte. Spitalul din oraş a început deja testările cu o linie PCR implementată de universitate, dar mai sunt proiecte care pot fi făcute şi pentru care este aşteptat un răspuns de la Bucureşti de două săptămâni.

“Am trimis 3 proiecte către Minister: unul pentru a doua linie de testare pe care să putem instrui personalul şi să putem extinde cercetările cu privire la structura virusului şi eventuale mutaţii din această zonă; altul pentru realizarea mai multor prototipuri de ventilator low-cost care să poate fi analizate şi omologate înainte de o producţie în serie, al treilea despre utilizarea IT şi a realităţii augmentate în zona de urgenţă medicală. Nu am primit niciun răspuns la propunerile noastre şi în unele situaţii nu e de ajuns să spunem ”mai bine mai târziu decât niciodată”, scrie profesorul Mihai Dimian, prorector al Universităţii pe pagina de Facebook

Profesorul Mihai Dimian a declarant pentru Mediafax că a primit, prin ministerul Educaţiei şi Cercetării, o cerere de proiecte pentru Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne. La solicitarea Mediafax, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că nu se ocupă de astfel de proiecte sau de gestionarea lor. Profesorul de la Suceava spune că ar fi util ca şi proiectele de cercetare să beneficieze de liniile de achiziţie directă. Şi donaţiile pe care le primeşte sunt tot bani publici, deci nu le poate folosi.

Un alt proiect, care ajută la raportarea mai bună a datelor epidemiologice din Suceava, bazat pe sistemele de scanare a cărţilor de identitate, care au fost folosite la alegeri a fost conceput la Suceava. Proiectul ar putea fi implementat la scară naţională. Cercetătorii din Suceava au cerut două tablete pentru scanare de la DSP, pe care nu le-au primit nici azi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici