UE nu exclude acţiuni juridice împotriva AstraZeneca din cauza întârzierilor la livrarea vaccinului: ”Ne vom apăra interesele”

  • Secretarul de stat francez pentru afaceri europene a cerut UE să „facă presiuni” asupra AstraZeneca din cauza livrărilor reduse de vaccinuri.
  • Uniunea Europeană „nu exclude” acţiuni judiciare împotriva companiei AstraZeneca.
  • Grupul AstraZeneca a anunţat sâmbătă noi întârzieri la livrarea vaccinului Covid-19 către UE.
414 afișări
Imaginea articolului UE nu exclude acţiuni juridice împotriva AstraZeneca din cauza întârzierilor la livrarea vaccinului: ”Ne vom apăra interesele”

UE nu exclude acţinui jurudice împotriva AstraZeneca din cauza întârzierilor la livrarea vaccinului: ”Ne vom apăra interesele”

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, a cerut UE să „facă presiuni” asupra AstraZeneca înainte de a acţiona pe cale legală, notează BFMTV.
 
Uniunea Europeană „nu exclude” acţiuni judiciare împotriva companiei AstraZeneca, a spus acesta, din cauza întârzierilor la livrare anunţate de firmă.
 
Există îngrijorări şi mai mult decât atât, fără îndoială, un anumit număr de încălcări ale contractului şi Europa nu va fi un fel de jucărie prietenoasă care dă bani şi nu aşteaptă nimic în schimb. Ne vom apăra interesele. Pot exista căi de atac legale. Nu este exclus acest lucru," a spus Clement Beaune.
 
Grupul AstraZeneca a anunţat sâmbătă noi întârzieri la livrarea vaccinului Covid-19 către UE, invocând restricţii la export. 
 
"Trebuie să punem presiune, suntem mai puternici ca europeni decât dacă Franţa ar face-o singură. Înaintea acţiunilor legale, există presiuni politice sau chiar din partea consiliului de administraţie, în interiorul companiei. Dacă trebuie să apelăm la căi de atac legale, o vom face, dar este nevoie de timp. Astăzi urgenţa este producţia," a subliniat oficialul francez.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici