UEFA, acuzată că este „complet iresponsabilă”. OMS: EURO 2020 ar putea declanşa un nou val COVID-19

  • OMS acuză UEFA de creşterea numărului de cazuri de infectări în Europa după săptămâni de declin, din cauza EURO 2020.
  • Hans Kluge, directorul regional al OMS Europa, a declarat că un nou val ar putea izbucni până în toamnă.
637 afișări
Imaginea articolului UEFA, acuzată că este „complet iresponsabilă”. OMS: EURO 2020 ar putea declanşa un nou val COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: UEFA este „complet iresponsabilă”. EURO 2020 ar putea declanşa un nou val COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că mulţimile adunate în oraşele gazdă ale Euro 2020 au contribuit la creşterea numărului de cazuri COVID-19 în Europa, pentru prima dată în mai mult de două luni, potrivit YahooNews.

Un nou val este inevitabil dacă fanii fotbalului şi alte persoane lasă garda jos, a avertizat ofiţerul de urgenţă al OMS, Catherine Smallwood. „Trebuie să privim dincolo de stadioanele în sine. Trebuie să ne uităm la modul în care ajung oamenii acolo, călătoresc în convoiuri aglomerate de autobuze? Şi când părăsesc stadioanele, merg în baruri şi pub-uri aglomerate pentru a viziona meciurile?”, a continuat aceasta.

Călătoriile şi reducerea restricţiilor sociale determină, de asemenea, creşterea numărului de cazuri, a spus OMS.

Cu restricţii împotriva COVID-19 care variază de la o ţară la alta, capacitatea aprobată a variat de la stadioane complet pline, cum ar fi 60.000 în Budapesta, până la capacitatea de 25-45% în alte locuri unde au fost adesea în jur de 10-15.000 de spectatori.

UEFA a declarat că este pe deplin aliniată la orientările autorităţilor locale din domeniul sănătăţii în fiecare locaţie.

Ministrul de Interne german Horst Seehofer a declarat că UEFA este „complet iresponsabilă”.
 
Mai mulţi oameni au început să se aglomereze şi să călătorească după o relaxare treptată a restricţiilor, rezultând o creştere de 10% a cazurilor săptămâna trecută, a spus Hans Kluge.
 
Autoritatea sanitară a Scoţiei a declarat că 1.991 de persoane au fost identificate ca participând la un eveniment Euro 2020 în timp ce erau infectate, dintre care 1.294 au călătorit la Londra şi 397 au plecat la Wembley, unde Anglia a jucat cu Scoţia. Finlanda a declarat că peste 300 de cetăţeni au fost infectaţi în timp ce îşi susţineau echipa.
 
Cazurile din ultimele şapte zile în Europa se ridică la 427.024, în timp ce decesele la 6.704, potrivit datelor OMS Europa. Creşterea vine pe măsură ce varianta Delta, cunoscută anterior ca varianta indiană, continuă să se răspândească.
 
Kluge a spus că acest lucru a dus la „spitalizări şi decese crescute”, varianta Delta ar putea deveni dominantă în Europa până în august. El a avertizat că un nou val COVID-19 ar putea izbucni înainte de toamnă din cauza „noilor variante, a deficitului de vaccinare şi a creşterii întâlnirilor sociale”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici