Un alt efect secundar al vaccinul AstraZeneca identificat de Agenţia Europeană a Medicamentului

  • EMA a declarat că sindromul de scurgeri capilare trebuie adăugat ca un nou efect secundar la prospectul vaccinului AstraZeneca.
  • EMA a început să analizeze aceste cazuri în aprilie.
  • Peste 78 de milioane de doze de Vaxzevria au fost administrate în Uniunea Europeană, Liechtenstein, Islanda şi Norvegia şi Marea Britanie.
2883 afișări
Imaginea articolului Un alt efect secundar al vaccinul AstraZeneca identificat de Agenţia Europeană a Medicamentului
Agenţia Eorpeană a Medicamentului a identificat vineri o altă afecţiune rară a sângelui ca posibil efect secundar al vaccinului AstraZeneca (AZN.L) şi a declarat că analizează cazurile de inflamaţie a inimii (cardiomiopatie) după imunizarea cu toate vaccinurile anti-Covid, informează Reuters.
 
Comitetul de siguranţă al EMA a declarat că sindromul de scurgeri capilare trebuie adăugat ca un nou efect secundar la prospectul vaccinului AstraZeneca, cunoscut sub numele de Vaxzevria.
 
Persoanele care au suferit anterior de această afecţiune (plasma sanguină) - scurgerile lichide din cele mai mici vase de sânge care cauzează umflături şi scăderea tensiunii arteriale, nu ar trebui să primească vaccinul, a adăugat EMA.
 
Autoritatea de reglementare a început să analizeze aceste cazuri în aprilie şi recomandarea se adaugă altora privitoare la vaccinul AstraZeneca, după ce serul a fost asociat cu cazuri foarte rare şi potenţial letale de coagulare a sângelui.
 
Luna trecută, EMA a recopmandat să nu se utilizeze a doua doză AstraZeneca pentru persoanele care au probleme de coagulare, cunoscută sub numele de tromboză cu sindrom de trombocitopenie (TTS).
 
Comitetul a analizat 6 cazuri validate de sindrom de scurgeri capilare la persoane, în majoritate femei, care au primit Vaxzevria, inclusiv un deces. Trei au avut un istoric al afecţiunii.
 
Peste 78 de milioane de doze de Vaxzevria au fost administrate în Uniunea Europeană, Liechtenstein, Islanda şi Norvegia şi Marea Britanie.
 
Autoritatea de reglementare britanică, MHRA, a declarat joi că a primit 8 rapoarte de sindrom de scurgeri capilare în contextul a peste 40 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca administrate şi, în prezent, nu vede o legătură cauzală.
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici