Un important medic din New York ce trata pacienţii Covid-19 s-a sinucis

Un medic de top de secţia de primiri urgenţe a spitalului din Manhattan ce a tratat mulţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus s-a sinucis, au precizat familia şi poliţia, relatează Pittsburgh Post.

4843 afișări
Imaginea articolului Un important medic din New York ce trata pacienţii Covid-19 s-a sinucis

Un important medic din New York ce trata pacienţii Covid-19 s-a sinucis

Dr. Lorna Breen, care a fost director medical al departamentului de urgenţă de la New York-Presbyterian Allen Hospital din Manhattan, a murit duminică din cauza unor răni auto-provocate, a declarat poliţia.

Tatăl medicului, dr. Philip Breen, a declarat pentru „New York Times”: „A încercat să-şi facă treaba şi a ucis-o".

Potrivit dr Breen, fiica sa nu a avut antecedente de boli mintale. Femeia a murit în Charlottesville, Virginia, unde locuia cu familia.

Lorna Breen însăşi s-a îmbolnăvit de coronavirus şi s-a întors la locul de muncă după aproximativ o săptămână şi jumătate de recuperare, a spus tatăl ei. Spitalul a trimis-o din nou acasă, înainte ca familia ei să „intervină" pentru a o aduce în Charlottesville, a mai declarat tatăl ei.

Când au vorbit ultima dată, doctoriţa părea detaşată. Potrivit „New York Times”, dr. Lorna Breen era o creştină devotată, foarte apropiată de familia ei.

New York-Presbyterian Allen Hospital a declarat: „Dr Breen este un erou”, iar într-un comunicat de presă care a confirmat decesul, Departamentul de Poliţie din Charlottesville a descris medicul ca fiind un „erou".

La rândul său, şeful poliţiei, RaShall Brackney, a declarat că profesioniştii din domeniul sănătăţii nu sunt imuni la efectele mentale sau fizice ale pandemiei: „În fiecare zi, aceşti profesionişti operează în cele mai stresante circumstanţe, iar coronavirusul a introdus factori de stres suplimentari".

Statul New York a înregistrat aproape o treime din cele aproape un milion de cazuri confirmate de Covid-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici