Vaccinare cu lacătul pe uşă. Municipiul în care pacienţii sunt programaţi în afara programului

  • Centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Rădăuţi este deschis în intervalul 8:00-14:00.
  • Oltea Juravle a fost programată la ora 16 :00, apoi reprogramată pentru a doua zi.
  • Luni, la Spitalul Municipal Rădăuţi, au fost vaccinaţi 130 de pacienţi.
772 afișări
Imaginea articolului Vaccinare cu lacătul pe uşă. Municipiul în care pacienţii sunt programaţi în afara programului

Vaccinare cu lacătul pe uşă. Municipiul în care pacienţii sunt programaţi în afara programului

Vaccinarea a început cu stângul, în ritm de melc şi cu o mulţime de neconcordanţe.

Oltea Juravle, o bunicuţă de 84 de ani nu a reuşit să se vaccineze, deşi avea programare. Trebuia să primească doza de vaccin la ora 16:00, la Spitalul din Rădăuţi şi chiar dacă a ajuns cu o oră mai devreme, a găsit centrul închis.

„A aşteptat o oră, apoi a fost refuzată. A făcut 10 kilometri, suferă şi de osteoporoză, şi nu ştiu.. vrem o explicaţie. Era lacătul pe uşă, la ora 16:00. De ce sunt trataţi aşa, vârstnicii?”, a declarat nepoata acesteia.

Răspunsul vine de la managerul spitalului. Traian Andronachi dă vina pe ministrul Sănătăţii şi pe reprezentanţii STS.

I-a anunţat încă de anul trecut că poate să ţină deschis centrul de vaccinare, doar până la ora 14:00. Nu are personal suficient şi nici nu a primit bani pentru materiale sanitare. Şi totuşi, în platforma de programări, orarul este între orele 8:00 – 19:00.

„Cheltuiala pentru materialele necesare organizării vaccinării nu este asigurată de nicăieri. Noi acum ne spune platforma că trebuie să organizăm două ture. Întreb şi eu, aşa, retoric: pe banii cui? Că Spitalului Rădăuţi nu i-a dat nimeni nimic. N-am primit nimic, în afară de vaccinuri”, a spus Traian Andronachi, manager Spitalul Municipal Rădăuţi .

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici