Vaccinarea la chiuvetă, „la modă” în România. Au fost descoperiţi 100.000 de euro mită

  • Aproximativ 100.000 euro mită pentru vaccinare la chiuvetă au fost găsiţi în judeţul Dolj.
  • Peste 1.000 de persoane dispuse să dea bani pentru certificatele false au fost racolate de către o persoană, care le trimitea la un ambulanţier şi apoi la medic.
1198 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea la chiuvetă, „la modă” în România. Au fost descoperiţi 100.000 de euro mită

Sursa foto: Mediafax Foto

Poliţiştii anticorupţie Dolj au prins, luni, în flagrant, un medic, un ambulanţier şi un intermediar, la scurt timp după ce primiseră bani pentru ca medicul să elibereze un certificat de vaccinare anti-COVID fără vaccinare efectivă.

Luni după-amiază au fost făcute 6 percheziţii domiciliare, dintre care 4 la domiciliile unor persoane, iar două la cabinetul medicului de familie şi o clinică medicală la care acesta lucra.

„La percheziţii, au fost identificate sume considerabile de bani în lei şi valută, un număr important de bonuri valorice/tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă, adeverinţe de vaccinare anti-Covid, precum şi alte înscrisuri care interesează cauza”, informează DGA.

Sunt vizate aspecte de natură infracţională săvârşite de medicul de familie, ambulanţier şi alte persoane intermediare, care racolau clienţi dispuşi să ofere între 100 şi 250 euro pentru un certificat de vaccinare cu un vaccin în doză unică, fără vaccinare reală.

„Activitatea infracţională a fost documentată pentru perioada august 2021 – prezent, stabilindu-se că, în acest interval de timp, numeroase persoane au beneficiat de certificate de vaccinare fictivă. În fapt, doritorii erau racolaţi de intermediari, care le preluau documentele de identitate şi le trimiteau către ambulanţier. Acesta le direcţiona către medicul de familie care efectua implementarea în baza de date şi elibera adeverinţa de vaccinare. Din suma de bani oferită cu titlu de mită în schimbul acestui serviciu, primul intermediar îşi oprea o mică parte, iar restul era împărţit de către ambulanţier şi medic. De altfel, în cursul zilei de ieri, înainte de activitatea de flagrant, în numai o oră, medicul a implementat în baza de date un număr mare de persoane beneficiare care nu efectuaseră în mod efectiv niciun vaccin anti-Covid”, transmite aceeaşi sursă.

Surse din cadrul anchetei au declarat pentru MEDIAFAX că, la percheziţii, s-au găsit aproximativ 100.000 de euro şi este vorba de peste 1.000 de certificate false.

După audieri, medicul de familie, ambulanţierul şi unul dintre intermediari au fost reţinuţi, urmând ca marţi să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici