Vaccinul ajunge mai greu în mediul rural. Turcia a găsit soluţia: convinge „sat după sat, cătun după cătun”

  • România e în faţa unei provocări: să vaccineze şi în mediul rural
  • Turcia are echipe care merg din uşă în uşă să convingă oamenii să se vaccineze
  • 84% din turcii peste 65 de ani au fost inoculaţi
682 afișări
Imaginea articolului Vaccinul ajunge mai greu în mediul rural. Turcia a găsit soluţia: convinge „sat după sat, cătun după cătun”

FOTO: Profimedia

România a depăşit 4 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză anti-COVID, dar greul este la început.

Până acum, campania a fost susţinută de centre drive-thru şi evenimente de tip non-stop în marile oraşe. La ţară, însă, vaccinarea bate pasul pe loc.  

„Nu e uşor, va fi din ce în ce mai dificil de acum înainte pentru că trebuie să începem să vaccinăm în mediul rural mai activ şi mai mult”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Alte ţări au găsit deja soluţia pentru această problemă. Doctorul Duyan şi asistenta Gulcan fac parte din echipele de convingere ale Turciei. Cele două merg din uşă în uşă în provincia Mardin şi vorbesc direct cu oamenii din categoriile vulnerabile. Cei care acceptă sunt vaccinaţi pe loc.   

„Mi-era frică să nu mă îmbolnăvesc sau să paralizez. Dar echipa medicală mi-a explicat că e spre binele meu. I-am crezut şi m-am vaccinat”, spune Enver Ereli, lucrător în salubritate.

În centrele de sănătate, alţi voluntari sună oamenii pentru a-i convinge să îşi schimbe părerea. Lansat în aprilie, programul este un succes total.

„Sat după sat, cătun după cătun, oriunde sunt, am discutat cu ei faţă în faţă sau la telefon şi i-am convins. Ca rezultat al acestor eforturi, 7.800 de oameni s-au vaccinat”, a precizat Saffet Yavuz, director de sănătate în provincia Mardin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici