Vaccinul Pfizer-BioNTech nu a fost testat pe femeile gravide şi copiii mai mici de 12 ani

  • Vin noutăţi despre vaccinul Pfizer-BioNTech.
  • Până la sfârşitul anului vor fi produse 50 de milioane de doze, dintre care, zece milioane vor pleca în Marea Britanie.
  • Imunizarea este dovedită în a şaptea zi de la administrarea celei de-a doua doze, dar nu se ştie cât durează.
427 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Pfizer-BioNTech nu a fost testat pe femeile gravide şi copiii mai mici de 12 ani

Vaccinul este produs în şase fabrici de pe glob, au anunţat şefii BioNTech. Până la sfârşitul anului vor fi produse 50 de milioane de doze, dintre care, zece milioane vor pleca în Marea Britanie. Au semnat contracte şi Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada, Singapore, Japonia. Compania a anunţat că dozele de vaccin vor fi distribuite echitabil, în funcţie de populaţia fiecări ţări.

Trebuie să ştii că vaccinul nu a fost testat pe femei însărcinate şi nici pe copii mai mici de 12 ani. În Marea Britanie, vaccinul a fost aprobat de la 16 ani în sus. La nivel mondial, câteva sute de adolesecenţi de 16 şi 17 ani au fost vaccinaţi. A fost însă testat nu doar pe oameni sănătoşi, ci şi pe grupe de bolnavi cronici, iar rezultatele au fost bune şi nu au existat reacţii adverse.

Imunizarea este dovedită în a şaptea zi de la administrarea celei de-a doua doze, dar nu se ştie cât durează, acest lucru va fi stabilit în timp, prin observarea celor vaccinaţi.

Mai trebuie să ştii un lucru. Vaccinul Pfizer BioNTech nu doar că a protejat voluntarii la testare, dar dintre cei care s-au infectat, totuşi, cu virusul, niciunul nu a făcut o formă gravă a bolii.

Studiile de până acum au demonstrat că vaccinul trebuie păstrat şi transportat la minus 70 de grade. BioNTech a anunţat că în următoarele săptămâni speră să aibă mai multe informaţii pentru a stabili dacă vaccinul îşi păstrează proprietăţile şi la minus 20 de grade. Până acum, ştiu că vaccinul se dezgheaţă în 30 de minute, iar când este la o temperaură între 2 şi 8 grade trebuie administrat în maximum şase ore. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici