Valeriu Gheorghiţă: Zi importantă pentru România. Numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul celor infectate cu SARS-CoV-2

  • Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, anunţă că sâmbătă, la prânz, numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2.
  • Gheorghiţă: ”Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reuşi să ne bucurăm de o viaţa normală, alături de cei dragi.”
983 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă: Zi importantă pentru România. Numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul celor infectate cu SARS-CoV-2

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, susţine că începând de sâmbătă, în România, numărul persoanelor vaccinate este mai mare decât cel al persoanelor infectate. Este o premieră şi o zi importantă, este concluzia lui Gheorghiţă.

Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populaţia într-un timp cât mai scurt. Le mulţumesc tuturor pentru opţiunea de a se vaccina şi, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfăşoare cu eficienţă, într-un mediu favorabil şi sigur! Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reuşi să ne bucurăm de o viaţa normală, alături de cei dragi,” a anunţa pe Facebook, Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV.

Până sâmbătă, 20 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 777.276 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 722.484 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.â

Numărul persoanelor vaccinate de la începutul campaniei a ajuns vineri la 771.239 şi este de aşteptat ca sâmbătă să fie depăşit, cu o medie de 30.000 de vaccinări zilnice.

România se află pe locul 4 în Europa conform numărului de doze administrate la 100 de persoane

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici