Varianta Delta este la fel de infecţioasă ca varicela. „Războiul s-a schimbat”

Războiul împotriva COVID-19 s-a schimbat, în condiţiile în care varianta Delta este la fel de contagioasă ca varicela, poate fi transmisă de persoanele vaccinate şi poate provoca îmbolnăviri mai grave decât tulpinile anterioare, potrivit Centre for Disease Control (CDC) din SUA, citat de Reuters.

9270 afișări
Imaginea articolului Varianta Delta este la fel de infecţioasă ca varicela. „Războiul s-a schimbat”

Varianta Delta este la fel de infecţioasă ca varicela. „Războiul s-a schimbat”

Un document intern al CDC spune că varianta cu răspândire rapidă are nevoie de o nouă abordare, pentru a ajuta publicul să înţeleagă pericolul.

Documentul a spus că persoanele nevaccinate au de trei ori mai multe şanse de a se infecta şi de peste 10 ori mai multe şanse să se îmbolnăvească grav sau să moară.

„Recunoaşteţi că războiul s-a schimbat”, spune CDC. „Îmbunătăţiţi comunicarea privind riscurilor individuale în rândul celor vaccinaţi”.

Textul a descris varianta Delta ca fiind la fel de transmisibilă ca varicela şi mai transmisibilă decât o serie de alte boli, cum ar fi MERS, SARS, Ebola, variola, şi gripa sezonieră, inclusiv gripa care a provocat pandemia din 2018.

Instituţia recomandă măsuri de prevenire care includeau obligativitatea vaccinării pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii pentru a proteja persoanele vulnerabile şi revenirea la purtarea măştilor.

CDC a confirmat autenticitatea documentului, care a fost raportat pentru prima dată de Washington Post.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că câştigurile obţinute cu greu în lupta împotriva COVID-19 se pierd pe măsură ce varianta Delta se răspândeşte, dar că vaccinarea ar putea salva vieţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici