Veşti îngrijorătoare din Marea Britanie: Tratamentul COVID-19 cu anticorpi monoclonali eşuează împotriva noilor variante de coronavirus

  • Marea speranţă pentru tratamentele medicamentoase împotriva Covid-19 - anticorpii monoclonali - eşuează în tratarea mutaţiilor virusului, precum cele care au apărut în Africa de Sud şi Brazilia, au descoperit oamenii de ştiinţă.
  • Au existat mari aşteptări cu privire la droguri. Unul, realizat de Regeneron în Statele Unite, i-a fost administrat lui Donald Trump.
  • Dar spre disperarea celor care lucrează în tratarea bolii, toţi cei trei principalii concurenţi - Regeneron’s şi medicamentele de la Eli Lilly şi GlaxoSmithKline eşuează împotriva uneia sau mai multora dintre variante, relatează The Guardian.
13224 afișări
Imaginea articolului Veşti îngrijorătoare din Marea Britanie: Tratamentul COVID-19 cu anticorpi monoclonali eşuează împotriva noilor variante de coronavirus

Veşti rele din Marea Britanie: Tratamentul COVID-19 cu anticorpi monoclonali eşuează împotriva noilor variante de coronavirus

Anticorpii au avantaje imense ca tratamente. Acestea sunt derivate din clonarea unei celule albe din sângele uman şi imită efectele sistemului imunitar. Acestea sunt foarte sigure, concepute special pentru a viza virusul, iar utilizarea lor părea foarte promiţătoare în stadiul incipient al bolii pentru a opri progresul.

„Provocarea a venit în perioada Crăciunului când au apărut aceste noi variante - în special cele din Africa de Sud şi Brazilia. Modificările pe care le face virusul în proteinele sale de vârf elimină de fapt aceşti anticorpi. Aşadar, practic, majoritatea terapiilor cu anticorpi pentru Covid, care sunt terapiile frontale pentru Covid se pierd în faţa variantelor sud-africane şi braziliene.”, a spus pentru The Guardian, Nick Cammack care conduce centrul de tratare a COVID-19 din Wellcome.

Tratamentul GlaxoSmithKline funcţionează în continuare împotriva acestor variante, dar nu împotriva celei care a apărut  în Marea Britanie. Dar, având în vedere că coronavirusul produce mutaţii dese, Cammack se aşteaptă ca niciunul dintre medicamentele actuale să fie eficace nu peste mult timp.

Medicamentele încă funcţionează împotriva virusului original şi sunt utilizate în Europa şi Statele Unite.

În faţa provocării, companiile lucrează împreună, a spus Cammack. Medicamentele combinate, precum cea din procesul anunţat săptămâna trecută de GlaxoSmithKline şi Eli Lilly, ar putea fi o parte importantă a răspunsului în faţa provocărilor.

Anticorpii monoclonali „sunt unul dintre cele mai puternice instrumente din medicina modernă”, potrivit unui recent raport Wellcome privind extinderea accesului la persoanele din ţările cu venituri mici şi medii. Acestea sunt utilizate în cancer şi boli autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, şi sunt testate împotriva HIV.

Dar sunt scumpe şi relativ dificil de realizat, aşa că doar ţările bogate au beneficiat de ele cu adevărat. Speranţa, a spus Lindsay Keir, autorul raportului, este că Covid ar putea fi un catalizator pentru a-i duce în restul lumii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici