VIDEO. Pacienţii cu simptome grave au stări de confuzie cu accente delirante. Cercetătorii încearcă să înţeleagă cum afectează Covid-19 creierul

  • Pacienţii prezintă semne de confuzie după ce intră în contact cu noul coronavirus
  • Pe măsură ce noul virus este studiat, efectele sale asupra organismului se extind dincolo de zona pulmonară
  • Medicii încearcă să înţeleagă modul în care acţionează asupra creierului
695 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Pacienţii cu simptome grave au stări de confuzie cu accente delirante. Cercetătorii încearcă să înţeleagă cum afectează Covid-19 creierul

Sursa foto: profimedia

Doctorii de pe mapamond au raportat că în cazurile severe de Covid-19, pacienţii suferă de alterarea stărilor mentale. Cei aflaţi în stare gravă au stări de confuzie cu accente delirante.

Deşi cauza rămâne un mister, medicii din prima linie au tras un semnal de alarmă după ce au observat că mulţi dintre aceşti pacienţi urmau un tipar similar.

Medicii erau conştienţi că în cazul pacienţilor vârstnici, stările de delir sunt o chestiune probabilă. Dar, cu toate acestea, au observat aceleaşi stări la pacienţii mai tineri. Unii sunt internaţi cu schimbări majore ale personalităţii dar alţii le dezvoltă pe parcursul şederii în spital. Stările de confuzie devin tot mai apăsătoare şi depăşesc timpul de manifestare cunoscut de doctori.

Delirium, cum este cunoscut în medicină, este o urgenţă medicală asociată cu o rată a morbidităţii şi mortalităţii crescută. Savanţii şi doctorii încearcă să descopere mai multe detalii despre Covid-19 în fiecare zi, pentru a putea plasa delirul ca un posibil simptom. Tratat din timp, ar putea reduce efectele adverse pe care le are asupra funcţionării creierului pe termen lung.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici