“Vrea să extermine 15% din populaţia lumii”. Antivacciniştii lansează teorii conspiraţioniste despre vaccinul pentru coronavirus care nici măcar nu există

  • Antivacciniştii lansează teorii bizare pentru a împiedica lumea să se vaccineze împotriva coronavirusului, atunci când asta va fi posibil
  • O teorie a conspiraţiei îl acuză pe Bill Gates că vrea să extermine 15% din populaţia lumii
  • OMS cere oamenilor să oprească răspândirea dezinformărilor
8391 afișări
Imaginea articolului “Vrea să extermine 15% din populaţia lumii”. Antivacciniştii lansează teorii conspiraţioniste despre vaccinul pentru coronavirus care nici măcar nu există

Sursă foto: Profimedia

 

Peste 90 de vaccinuri diferite împotriva SARS-CoV-2 sunt acum în lucru în lumea întreagă. Iar asta este şansa cea mai bună să evităm un nou val de îmbolnăviri la nivel global.

Nu toţi sunt însă de aceeaşi părere. Antivacciniştii, care se opun din principiu oricărui tip de imunizare, au început să lanseze teorii tot mai bizare ca să convingă oamenii să nu se vaccineze.

Iar Bill Gates, care finanţează cercetarea pentru găsirea unui vaccin, a fost transformat în “omul negru”. Miliardarul american este acuzat pe zeci de grupuri de Facebook că vrea să injecteze microcipuri în corpurile oamenilor sau că vrea să extermine 15% din populaţia umană.

“Mulţi dintre noi suntem cuprinşi de anxietate la gândul că vom fi forţaţi să ne vaccinăm. Nu vreau ca guvernul să forţeze comunitatea sau familia mea să facă asta”, a declarat Rita Palma, lidera unui grup anti-vaccinare din Statele Unite.  

O altă teorie susţine în mod fals că tratamentele naturiste sunt ignorate de medici, pentru a ajuta companiile farmaceutice să se îmbogăţească, potrivit Daily Mail.

Antivacciniştii au fost criticaţi dur de directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care i-a acuzat că pun paie pe foc prin răspândirea unor mituri şi a dezinformării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici