A fost creat PRIMUL portal european de licenţe pentru servicii muzicale online

Trei companii - una franceză, una spaniolă şi una italiană - specializate în gestionarea drepturilor de autor au lansat primul portal european de licenţe pentru servicii muzicale online şi au semnat un acord cu grupul american Google, au anunţat luni reprezentanţii celor trei firme.

312 afișări
Imaginea articolului A fost creat PRIMUL portal european de licenţe pentru servicii muzicale online

A fost creat PRIMUL portal european de licenţe pentru servicii muzicale

Portalul Armonia a fost creat de SACEM (companie franceză de gestionare a drepturilor autorilor, compozitorilor şi editorilor de muzică), SGAE (Spania) şi SIAE (Italia).

Acest portal unic conţine operele ale căror drepturi sunt administrate de cele trei companii, dar şi cataloagele muzicale deţinute de Universal Music Publishing International (reprezentat de SACEM), de Sony Latino, Peer Latino şi SPA (reprezentate de SGAE), care includ peste 5,5 milioane de opere.

Portalul acoperă exploatarea online şi/ sau folosirea acestor opere pe telefoane mobile pe un teritoriu alcătuit din 35 de ţări.

Un prim acord a fost semnat cu grupul Google, care permite accesul la acest repertoriu prin serviciile Google Music Play, Locker şi VOD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici