Actorul Geo Costiniu va fi înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Bellu

Actorul Geo Costiniu, care a încetat din viaţă în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la cimitirul Bellu din Bucureşti, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX reprezentanţii Teatrului Odeon.

514 afișări
Imaginea articolului Actorul Geo Costiniu va fi înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Bellu

Actorul Geo Costiniu va fi înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Bellu (Imagine: Cristian Radu Nema/Mediafax Foto)

De asemenea, cei care vor să îi aducă un ultim omagiu actorului o pot face sâmbătă, între orele 9.00 şi 12.00, când sicriul cu trupul neînsufleţit al acestuia va fi depus la Teatrul Odeon din Capitală.

Geo Costiniu a început să joace în producţii de televiziune încă de la vârsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat, iar la 14-15 ani juca în spectacole la Casa Studenţilor din Bucureşti. În anul IV de facultate, a debutat pe scena Teatrului Bulandra din Capitală, sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei. După absolvirea facultăţii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu, a fost repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, unde a jucat între anii 1973 - 1974.

Din 1974, a fost actor la Teatrul Giuleşti (actualul Odeon) din Bucureşti, pe scena căruia a interpretat numeroase roluri, în piese celebre, ca "Pălăria Florentină", "Omul care a văzut moartea", "Patima roşie", "Marchizul de Sade".

A debutat în filme în anul 1972, în pelicula "Paraşutiştii", de Dinu Cocea. În 1978, joacă în filmul lui Timotei Ursu "Septembrie", o poveste de dragoste care l-a făcut celebru în rândul spectatorilor.

Printre filmele în care a jucat se numără "Aştept provincia" (1995), "Neînvinsă-i dragostea" (1993), "Patul conjugal" (1993), "Capul de răţoi" (1992), "Întâmplări cu Alexandra" (1989), "De ce are vulpea coadă?" (1988), "Nişte băieţi grozavi" (1987), "Un oaspete la cină" (1987), "Ora zero" (1979).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici