Al şaselea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" va avea premiera pe 24 aprilie - VIDEO

Al şaselea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" va avea premiera pe micile ecrane nord-americane pe 24 aprilie, au anunţat, joi, reprezentanţii postului HBO, la o conferinţă de presă organizată de Television Critics Association în oraşul californian Pasadena, informează variety.com.

3575 afișări
Imaginea articolului Al şaselea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" va avea premiera pe 24 aprilie - VIDEO

Al şaselea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" va avea premiera pe 24 aprilie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Deşi sunt cunoscute foarte puţine detalii despre intriga următorului sezon al acestui serial fantasy extrem de popular, un teaser lansat la sfârşitul anului 2015 sugerează faptul că sezonul al şaselea va oferi telespectatorilor o explicaţie şi, totodată, o completare a unui moment dramatic din sezonul al cincilea, când unul dintre personajele principale ale serialului - şi unul dintre preferaţii fanilor -, Jon Snow, interpretat de actorul Kit Harington, a fost înjunghiat de subalternii săi din Rondul de Noapte.

Sezonul al şaselea va marca, de asemenea, revenirea personajului Bran Stark, interpretat de Isaac Hempstead, care nu a mai apărut în serial din sezonul al patrulea. Printre personajele noi care vor apărea în noul sezon se vor afla Three-Eyed Raven, jucat de Max von Sydow, şi Dickon Tarly, interpretat de Freddie Stroma.

Actorul Ian McShane va debuta şi el în al şaselea sezon din "Game of Thrones", într-un rol care nu a fost deocamdată dezvăluit.

Toate sezoanele din "Urzeala tronurilor" au avut premierele în intervale calendaristice cuprinse între sfârşitul lunii martie şi mijlocul lunii aprilie, deoarece această perioadă are o importanţă strategică pentru HBO. Episoadele unor seriale de televiziune trebuie să fie difuzate înainte de încheierea procesului de votare pentru stabilirea nominalizărilor la premiile Emmy, pe 24 iunie în acest an, pentru ca producţiile în cauză să fie eligibile pentru aceste premii.

În 2015, ultimul episod din al cincilea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a fost difuzat pe 14 iunie - cu o zi înainte de încheierea procesului de votare pentru nominalizările de la premiile Emmy. Ulterior, "Game of Thrones" a stabilit recordul de premii Emmy obţinute de un serial într-un singur sezon, câştigând 12 trofee, inclusiv la categoria "cel mai bun serial - dramă".

Episodul final din al cincilea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a generat cea mai mare audienţă din istoria acestui show TV, cu o medie de 8,11 milioane de telespectatori. De asemenea, "Urzeala tronurilor" a fost cel mai piratat serial TV în anul 2015.

Încă de la lansare, "Urzeala tronurilor" a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. Anul trecut, serialul a fost cel mai căutat produs de televiziune de pe motorul de căutare Google şi cel mai dezbătut serial pe conturile reţelei de socializare Facebook din Statele Unite.

Inspirat din seria de romane "Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul "Urzeala tronurilor" are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor".

Scriitorul George R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi, inclusiv în română, şi s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici