Alegerea papei Francisc: Peste 7 milioane de mesaje înregistrate pe Twitter

Alegerea noului papă Francisc, miercuri seară, a provocat o veritabilă avalanşă de mesaje pe Twitter privind "papalitatea", platforma de microblogging înregistrând peste 7 milioane de tweet-uri în acest sens, cu o frecvenţă de 130.000 de mesaje pe minut.

591 afișări
Imaginea articolului Alegerea papei Francisc: Peste 7 milioane de mesaje înregistrate pe Twitter

Alegerea papei Francisc: Peste 7 milioane de mesaje înregistrate pe Twitter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De-a lungul întregii zile, au fost înregistrate peste 7 milioane de tweet-uri referitoare la papalitate. În momentul anunţului (numelui, n.r.) noului papă, de către cardinalul Jean-Louis Tauran, au fost înregistrate peste 130.000 de tweet-uri pe minut", potrivit unui mesaj publicat joi pe blogul platformei, blog.twitter.com.

Contul de Twitter papal, @pontifex, închis odată cu demisia lui Benedict al XVI-lea, a fost redeschis. "Habemus Papam Franciscum", a anunţat sobru, în limba latină, noul papă: "Avem un nou papă, Francisc".

Joi după amiază, primul şi singurul său tweet a fost redistribuit de 80.000 de ori.

Noul suveran pontif, Francisc - pe numele real Jorge Mario Bergoglio -, are 76 de ani, face parte din ordinul iezuit, s-a născut în Argentina, într-o familie de italieni, şi s-a remarcat prin poziţii teologice conservatoare, condamnând avortul, eutanasia, homosexualitatea şi pledând pentru justiţie socială. Francisc - primul papă din America Latină, continentul care numără cei mai mulţi catolici din lume, care se simţea părăsit de Biserică - va oficia prima sa rugăciune Angelus duminică şi va fi întronizat oficial printr-o mare mesă la bazilica Sfântul Petru, marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici