Alexandru Tomescu a câştigat vioara Stradivarius

Violonistul Alexandru Tomescu a câştigat, vineri, concursul organizat de Artexim pentru darea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder 1702, cedată în luna martie Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC) de către familia lui Ion Voicu.

9 afișări
Imaginea articolului Alexandru Tomescu a câştigat vioara Stradivarius

Alexandru Tomescu a câştigat vioara Stradivarius

Alexandru Tomescu va cânta pe o perioadă de cinci ani pe acest instrument, vioara urmând să-i fie încredinţată pe baza unui contract încheiat în termen de 60 de zile lucrătoare de la data semnării procesului verbal de consemnare a rezultatului, de către membrii comisiei de concurs.

"Ministerul Culturii şi Cultelor este încântat că vioara Stradivarius şi-a găsit un câştigător, Alexandru Tomescu. Toţi membri juriului au apreciat la superlativ prestaţia lui. Este un virtuoz al viorii şi este cel mai important violonist român la ora actuală. Vioara va fi cedată de Ministerul Culturii şi Cultelor, potrivit regulamentului, într-un interval de 60 de zile. Ea va fi cedată pentru o perioadă de cinci ani", a declarat Tudorel Urian, consilierul pe probleme de comunicare al ministrului Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu.

El a mai precizat că în intervalul de 60 de zile până la predare, instrumentul va fi asigurat de MCC. "Vom face un eveniment special, o ceremonie, în care îi vom ceda vioara Stradivarius lui Alexandru Tomescu. Va fi probail şi un concert la care vor participa toţi cei implicaţi", a mai spus Urian.

Alexandru Tomescu a impresionat juriul, câştigând concursul organizat în Sala Studio a Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti, cu unanimitate de voturi. El a intrerpretat partita Re Minor de J.S. Bach şi concertul în Re Minor de Jean Sibelius.

Alexandru Tomescu a fost singurul violonist român înscris în concursul organizat de Artexim, instituţie din subordinea MCC care se ocupă şi de organizarea Festivalului "George Enescu".

 

 

 

În

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici