Amazon va lansa un dispozitiv TV până la sfârşitul anului. Cum va funcţiona "cinnamon"

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, plănuieşte să lanseze cu prilejul sărbătorilor de iarnă un dispozitiv care va premite transmiterea conţinutului video de pe internet pe ecranul unui televizor.

580 afișări
Imaginea articolului Amazon va lansa un dispozitiv TV până la sfârşitul anului. Cum va funcţiona "cinnamon"

Amazon va lansa un dispozitiv TV până la sfârşitul anului. Cum va funcţiona "cinnamon" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform cotidianului economic The Wall Street Journal, care citează surse, noul dispozitiv va permite lărgirea ariei de difuzare a serviciului de streaming existent al Amazon, prin care filme şi seriale pot fi vizionate online pe acest site. Amazon va intra astfel în concurenţă cu site-urile Netflix şi Hulu.

Noul decodor TV le va permite utilizatorilor şi accesul la conţinutul (video, muzică şi jocuri) furnizat de alte companii, nu doar la conţinutul disponibil pe Amazon.

Amazon a stabilit ca mijlocul lunii octombrie să fie data până la care companiile să îşi trimită aplicaţiile compatibile cu noul dispozitiv, al cărui nume de cod este "cinnamon" (scorţişoară, n.r.).

Set-top box-ul va fi lansat la sfârşitul anului, cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Amazon nu a confirmat deocamdată în mod oficial aceste informaţii.

Lansat ca o simplă librărie online, retailerul Amazon şi-a dezvoltat foarte mult activitatea în ultimii ani, în special în privinţa serviciilor digitale, în domeniul cloud, dar şi în zona dispozitivelor electronice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici