Angela Gheorghiu a fost invitată să cânte la Kremlin, pe 16 decembrie

Angela Gheorghiu a fost invitată să susţină un concert extraordinar la Kremlin, pe 16 decembrie, celebra soprană invitându-l la rândul ei pe tânărul tenor român Bogdan Mihai, cu care va împărţi scena, a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantul artistei.

526 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu a fost invitată să cânte la Kremlin, pe 16 decembrie

Angela Gheorghiu a fost invitată să cânte la Kremlin, pe 16 decembrie

Concertul va avea loc la Palatul Kremlin, al cărui auditoriu are o capacitate de până la 6.000 de locuri, fiind cea mai mare sală de concerte din Rusia. Clădirea finalizată în 1961, fostul Palat al Congreselor, a fost proiectată pentru întruniri guvernamentale, diplomatice şi de partid, dar şi ca o scenă secundară pentru Teatrul Balşoi. Este singura clădire modernă din complexul Kremlinului.

Pe lângă spectacolele de balet ale Teatrului Bolşoi sau ale unor companii aflate în turneu, Palatul Kremlin a găzduit şi concertele unor vedete ca Bryan Adams şi Chris Rea.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena.

De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001.

Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor.

Bogdan Mihai şi-a început cariera de muzician cu lecţii de vioară, calităţile vocale fiindu-i descoperite ulterior, de Cristina Măgureanu, la Liceul "Dinu Lipatti". A început să studieze ca bariton, absolvind astfel la Universitatea de Muzică Bucureşti, la clasa lui Nicolae Constantinescu.

În Italia şi-a descoperit talentul de tenor, sub îndrumarea sopranei Mirella Freni. A mai făcut un master în belcanto la Universitatea Transilvania din Braşov, cu soprana Mariana Nicolesco.

A abordat cu succes roluri din sfera belcanto, cu precădere cele din operele lui Gioachino Rossini şi a apărut pe mari scene internaţionale ca Stuttgart Staatsoper, Dresden Semperoper, Deutsche Oper Berlin, Theatre du Chatelet (Paris), Garsington Opera Festival (Londra), Festival della Valle d'Itria (Martina Franca), Rossini Opera Festival (Pesaro), sub conducerea muzicală a unor dirijori importanţi precum David Parry, Horia Andreescu, Jean Christophe Spinosi, Alesandro de Marchi, Riccardo Frizza, Dimitri Jurowsky, Gullielmo Garcia Calvo, Giacomo Sagripanti şi în regii semnate de Beat Feah, Martin Duncan, Timothy Nelson, Emilio Sagi, Grischa Asagarof, Stefan Herheim, Pier'Alli, Katharina Thalbach.

Bogdan Mihai a mai cântat cu Angela Gheorghiu în octombrie 2011, în două concerte la Suntory Hall (Tokyo). Sfârşitul anului trecut i-a mai adus debutul pe scena Operei din Zurich, în rolul Ernesto din opera "Don Pasquale" de Donizetti, sub bagheta maestrului Nello Santi, dar şi debutul în rolul Ory din opera "Le Comte Ory", de Rossini, la Grand Theatre du Geneve, în regia lui Giancarlo del Monaco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici