Antonescu: OUG în cazul TVR mi se pare fără rost, prezenţa parlamentarilor ţine de voinţa liderilor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, înaintea şedinţei Birourilor Permanente, că Ordonanţa de Urgenţă în cazul TVR i se pare fără rost, iar prezenţa parlamentarilor în plen ţine de dorinţa liderilor politici de a întruni cvorumul de şedinţă.

171 afișări
Imaginea articolului Antonescu: OUG în cazul TVR mi se pare fără rost, prezenţa parlamentarilor ţine de voinţa liderilor

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

Liderul PNL a fost întrebat dacă este deranjat de faptul că Guvernul a promovat până la urmă o Ordonanţă de Urgenţă în cazul TVR.

"Nu mă deranjează, pur şi simplu noi nu am fost de acord, ne-am spus punctul de vedere, miniştrii liberali nu au semnat această Ordonanţă, şi-au spus punctul de vedere în Guvern. Până la urmă, este dreptul prim-ministrului, dacă doreşte să o angajeze. Mie îmi pare că Ordonanţa e fără rost", a declarat Antonescu.

Preşedintele PNL a susţinut că subiectul prezenţei parlamentarilor la şedinţele de plen ţine direct de dorinţa liderilor politici de a întruni cvorumul.

"Ordonanţa e în vigoare, de vreme ce a fost dată (...) este o ordonanţă care va fi în vigoare, eu sper să fie inutilă, în sensul că vom rezolva această chestiune în mod civilizat, cu reunirea plenului Parlamentului, cu Comisii, cu raport. Reunirea cvorumului la oricare şedinţă a plenului Camerelor nu e o chestiune de noroc, nu este o chestiune dacă plouă sau nu plouă, ninge sau nu ninge, este o chestiune care stă direct în puterea partidelor, a liderilor politici şi dacă nu avem cvorum la o şedinţă înseamnă că liderii de grup, preşedinţii de partid, nu au dorit sau nu s-au ostenit să reunească acest cvorum", a mai susţinut liderul PNL.

El a menţionat că vineri parlamentarii PNL vor fi prezenţi la plenul celor două Camere ale Parlamentului.

Antonescu a mai fost întrebat dacă are o serie de nume, o "listă scurtă" de propuneri pentru şefia TVR.

"Sigur că avem, nu pot să vă spun. O să vă fac cunoscută propunerea în momentul în care o voi conveni cu colegii mei", a mai precizat preşedintele PNL.

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care permite birourilor reunite ale Parlamentului să aprobe conducerea interimară a TVR, printre avizatori nefigurând niciun ministru liberal.

La finalul şedinţei, Guvernul a emis un comunicat în care se arată că ordonanţa de urgenţă completează Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Romane de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune şi reglementează "situaţia foarte puţin probabilă" în care plenul camerelor reunite ale Parlamentului nu se va întruni, vineri 20 decembrie 2013, în cvorum legal, pentru desemnarea directorului general al Societăţii Române de Televiziune.

În această situaţie, arată Guvernul, conform ordonanţei, birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc un director general interimar pentru o perioadă de 60 de zile. Pe perioada interimatului, directorul general interimar îndeplineşte doar acte de administrare curentă a activităţii societăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici