Artiştii români preferă sărbătoarea autentică a Dragobetelui

Artiştii români preferă să se iubească de Dragobete, considerând că Valentine's Day este mai mult o sărbătoare comercială, care se potriveşte mai bine adolescenţilor.

88 afișări
Imaginea articolului Artiştii români preferă sărbătoarea autentică a Dragobetelui

George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, Valentine's Day este un moment special din două motive: este ziua soţiei sale, Alice Barb, şi este o sărbătoare dedicată iubirii. De asemenea, Ivaşcu îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 15 februarie. Dacă în ultimii doi ani George Ivaşcu şi Alice Barb au fost, în această perioadă, în călătorii romantice la Veneţia sau la Londra, anul acesta vor munci. Pe 14 februarie este premiera spectacolului "Alice în Ţara Minunilor", regizat de Alice Barb, la Teatrul Ţăndărică. În aceeaşi zi, George Ivaşcu joacă, la Metropolis, în spectacolul "Nevestele vesele din Windsor", de Alexandru Tocilescu. "Arta înseamnă iubire", spune Ivaşcu despre ziua în care nu poate fi împreună cu soţia sa. "Eu cred că orice om are nevoie de dragoste şi aş vrea să fie Ziua Îndrăgostiţilor 365 de zile pe an", a declarat artistul pentru MEDIAFAX.

Soprana Amelia Antoniu a declarat, pentru MEDIAFAX, că preferă sărbătoarea Dragobetelui - celebrată pe 24 februarie -, deşi Valentine's Day înseamnă acelaşi lucru. "Fiind români, noi suntem adepţii Dragobetelui şi sărbătorim şi în acest an Dragobetele, mai ales că acum aşteptăm să vină bebeluşul, deci avem parte de foarte multă iubire", a spus Amelia Antoniu, vineri, pentru MEDIAFAX. Sâmbătă, soprana a adus pe lume o fetiţă, prin cezariană, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Solistul trupei Holograf, Dan Bittman, a declarat pentru MEDIAFAX că de Valentine's Day va avea concerte în Braşov şi Constanţa. Artistul a spus că nu crede în Ziua Îndrăgostiţilor, în timp ce Dragobetele este "altceva". "E sărbătoarea noastră naţională. Am avut spectacole memorabile de Dragobete", a mai spus el.

Liderul trupei Direcţia 5, Marian Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX că formaţia sa va avea un concert la Sala Palatului din Bucureşti, chiar de Ziua Îndrăgostiţilor. "Cred în Valentine's Day. Cred că nu strică ca într-o zi dintr-un an un cuplu să aibă momente romantice", a declarat el.

Pentru cântăreţul Florin Chilian, Dragobetele este o sărbătoare cu tradiţie, care ar trebui recuperată de oameni. "Nu am cântat niciodată de Sfântul Valentin. De Dragobete, da. O să cânt, în cadrul evenimentului «10 zile de iubire», la Sala Palatului. M-am cam săturat de tâmpeniile astea importate, Sfântul Valentin şi Moş Crăciun îmbrăcat în Coca Cola. E o tradiţie frumoasă asta cu Dragobetele. Ar trebui să recuperăm tradiţiile", a spus Chilian pentru MEDIAFAX. Florin Chilian a precizat că este "trist" pentru colegii lui "care au câte o cântare doar de Sfântul Valentin şi de Moş Crăciun" şi ar fi mai bine dacă ei ar transforma aceste sărbători în evenimente caritabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici