Băsescu: Sunt jurnalişti şi membri PSD ameninţaţi de Ghiţă, fac rău că tac şi înghit. E un mafiot

Preşedintele Traian Băsescu spune că există mulţi oameni, atât membri PSD, cât şi jurnalişti, despre care a aflat că au fost ameninţaţi de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, pe care l-a catalogat un "mafiot", şeful statului afirmând că cei ameninţaţi "fac foarte rău că tac şi înghit".

850 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sunt jurnalişti şi membri PSD ameninţaţi de Ghiţă, fac rău că tac şi înghit. E un mafiot

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Ganea)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu difuzat luni seară de TeleM Iaşi, că există mulţi oameni, atât membri ai PSD, cât şi jurnalişti, despre care a aflat că au fost ameninţaţi de deputatul social-democrat Sebastian Ghiță, care îşi doreşte "să câştige enorm din faptul că este parlamentar PSD şi prietenul lui Victor Ponta".

"Nu este numai reclamaţia primarului Robert Negoiţă la adresa lui Sebastian Ghiţă. Mai este o directoare de la APIA care i-a depus o reclamaţie pentru şantaj şi ameninţări la DNA şi sunt foarte mulţi oameni despre care am aflat că au fost şantajaţi şi ameninţaţi de Ghiţă. Dacă se confirmă, acest om este un mafiot şi un lacom care doreşte să câştige enorm din faptul că este deputat PSD şi prietenul lui Ponta. Spre exemplu, ştiu că sunt firme care atunci când câştigă licitaţii, se duce Ghiţă să le ceară 12,5 la sută, dacă nu, îi atacă la RTV. Sunt oameni ameninţaţi cu «te distrug, te omor, te fac», chiar din partidul lui. Ăsta-i Ghiţă. Sunt şi ziarişti ameninţaţi şi fac foarte rău că tac şi înghit. Altfel spus, e un mafiot", a afirmat şeful statului.

În urmă cu o săptămână, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a depus la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plângere penală în cazul deputatului Sebastian Ghiţă, după ce acesta l-ar fi ameninţat cu moartea la telefon.

Întrebat cum au sunat ameninţările, în special cele cu moartea, Negoiţă a răspuns: "Mi-a spus: «Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las». Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus".

Robert Negoiţă a mai spus, întrebat dacă a înregistrat convorbirea telefonică în care a fost ameninţat: "Nu fac aşa ceva, nu sunt securist", el precizând, în acelaşi context, că ştie că instituţii abilitate ale statului înregistrează convorbiri telefonice.

Sebastian Ghiţă a declarat, potrivit rtv.net, că nu a vorbit de foarte multe zile cu Robert Negoiţă şi că i se pare incredibil ceea ce susţine primarul.

Acesta a mai spus că poate pune oricând la dispoziţia jurnaliştilor listingul telefonului, pentru a demonstra că nu a vorbit cu Robert Negoiţă şi că plângerea penală poate fi parte a campaniei electorale.

În urma plângerii formulate de Robert Negoiţă, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început, vineri, urmărirea penală pentru fapta de ameninţare împotriva deputatului Sebastian Ghiţă.

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a fost reclamat la DNA şi de fostul director general AMPOSDRU Carmen Roşu, care îl acuză că a şantajat-o pentru ca firmele acestuia să câştige anumite contracte finanţate din fonduri europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici