Basul Nicolae Măgureanu a murit la vârsta de 56 de ani

Basul Nicolae Măgureanu, angajat din 1979 la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, a murit luni seară, la vârsta de 56 de ani, în urma unei lungi suferinţe, informează instituţia de spectacole.

96 afișări

Trupul neînsufleţit al lui Nicolae Măgureanu va fi depus miercuri, după ora 12.00, în foaierul Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", cei interesaţi putând să îi aducă artistului un ultim omagiu, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii instituţiei.

Basul Nicolae Măgureanu s-a născut în Giurgiu, pe 2 aprilie 1954, şi a absolvit Liceul Teoretic "Ion Marinescu" din localitatea natală, în 1973. A urmat Facultatea de Drept şi, mai târziu, Institutul de Agronomie din Bucureşti, desfăşurându-şi, în acelaşi timp, activitatea ca membru al corului în Ansamblul "Doina" al Armatei.

Din 1979 a fost angajat la Teatrul Naţional de Operetă. Nicolae Măgureanu s-a impus repede atenţiei publicului în roluri de un comic savuros, precum Ali Hachim din "Oklahoma", Egon din "Logodnicul din Luna", Miska din "Silvia", Pah-Si-Fu din "Secretul lui Marco Polo", Des Aubrais din "Suzana" şi Alfred P. Doolittle din "My Fair Lady".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici