BBC World Service disponibilizează 650 de angajaţi şi închide mai multe servicii în limbi străine

BBC World Service, serviciul internaţional al BBC, radiodifuzorul public britanic, va disponibiliza 650 de angajaţi, adică mai mult de un sfert din totalul salariaţilor şi a închis cinci din cele 32 de servicii în limbi străine.

33 afișări
Imaginea articolului BBC World Service disponibilizează 650 de angajaţi şi închide mai multe servicii în limbi străine

BBC World Service disponibilizează 650 de angajaţi şi închide mai multe servicii în limbi străine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deciziile, anunţate miercuri, fac parte dintr-un program mai amplu de austeritate. Cele cinci servicii închise sunt cele în limbile albaneză, macedoneană, sârbă, portugheză pentru Africa şi engleză pentru Caraibe. De asemenea, vor fi închise programele radio în şapte limbi străine.

"Este o zi dificilă pentru BBC World Service şi pentru cele 180 de milioane de persoane din întreaga lume care contau pe serviciile noastre de informaţii externe în fiecare săptămână", a declarat Peter Horrocks, director al BBC Global News.

Într-o conferinţă de presă, conducerea BBC a evaluat că închiderea acestor servicii va duce la pierderea unei audienţe de circa 30 de milioane de persoane.

Aceste hotărâri sunt o consecinţă a deciziei noului guvern britanic - condus de premierul conservator David Cameron - de a reduce bugetul World Service cu 16%.

"World Service va rămâne o voce puternică şi distinctă a Marii Britanii în întreaga lume", a declarat un reprezentant al ministerului Afacerilor Externe.

BBC va disponibiliza, de asemenea, circa 360 de angajaţi din cei 1.600 de salariaţi din redacţiile online, decizia făcând parte din planul de redimensionare a operaţiunilor online ale companiei. Bugetul alocat diviziei BBC Online va fi redus de la 158 de milioane de euro la 117 milioane de euro, iar numărul de site-uri va scădea de la 400 la 200.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici