Bobby Păunescu: Vom menţine echipele Evenimentul zilei şi Capital, inclusiv redactorii-şefi

Bobby Păunescu a declarat pentru MEDIAFAX că vrea să menţină echipele publicaţiilor Evenimentul zilei şi Capital aşa cum sunt în prezent, inclusiv cu redactorii-şefi Vlad Macovei şi Iulian Bortoş.

117 afișări
Imaginea articolului Bobby Păunescu: Vom menţine echipele Evenimentul zilei şi Capital, inclusiv redactorii-şefi

Bobby Păunescu: Vom menţine echipele Evenimentul zilei şi Capital, inclusiv redactorii-şefi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu avem voie să facem vreo modificare la nivelul echipelor până la pronunţarea Consiliului Concurenţei asupra tranzacţiei şi nici apoi nu vrem să facem vreo schimbare în echipele Evenimentul zilei şi Capital. Aş vrea să continuăm cu aceleaşi echipe, cu aceiaşi redactori-şefi, dacă şi ei doresc", a explicat Bobby Păunescu, cel care este acţionarul majoritar al companiei "Editura Evenimentul şi Capital", care a cumpărat de la Ringier România cotidianul Evenimentul zilei şi revista Capital.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ringier au declarat pentru MEDIAFAX că Evenimentul zilei şi Capital vor continua să funcţioneze în aceeaşi clădire ca şi până în prezent.

Bobby Păunescu a mai spus că are în intenţie să dezvolte grupul de media din care face parte şi televiziunea B1 TV, prin preluarea managementului postului de ştiri Vox News.

"Urmează, în trei - şase luni, să regândim toată structura de media a grupului. O să preluăm şi managementul de la Vox News, unde vom face o investiţie de 11 milioane de euro. Preconizăm să lansăm televiziunea, care va fi una de ştiri, la sfârşitul lunii martie - începutul lunii aprilie, pentru că până acum a emis mai mult în probe şi au fost discuţiile cu cabliştii pentru retransmiterea postului", a spus Bobby Păunescu.

El a precizat că suma de 11 milioane de euro va fi investită în special în partea tehnică, dar şi în partea umană.

Modificări se vor produce şi la nivelul televiziunii B1 TV, care va continua să fie una generalistă. "Televiziunea B1 TV va rămâne una generalistă, însă vom veni cu o idee nouă, pe care o vom comunica la momentul respectiv", a precizat Păunescu.

El a mai spus că emisiunea "Evenimentele zilei", realizată în parteneriat de B1 TV şi cotidianul Evenimentul zilei, va continua să fie difuzată pentru moment pe B1 TV, urmând să se ia o decizie dacă va fi mutată sau nu pe Vox News, având în vedere specificul de informare al acesteia.

Totodată, Bobby Păunescu a dezvăluit faptul că operaţiunile întregului grup media vor fi coordonate de un board, care nu va interveni la nivel editorial, ci va avea doar atribuţii de business şi corporate.

"O să existe un board care va coordona activele de media ale întregului grup, din care voi face parte şi eu, dar şi Claudiu Şerban (director general al "Editura Evenimentul şi Capital", n.r.), Dierk Zeigert, fost şef al News Outdoor România, pe care l-am convins să vină la noi de la 1 februarie, pe partea de dezvoltare şi corporate, Dragoş Marinescu (directorul general al B1 TV, n.r.) şi Radu Moraru (realizatorul emisiunii "Naşul" de la B1 TV, n.r.)", a explicat Bobby Păunescu.

Dierk Zeigert a fost director general al News Outdoor România, care aparţine News Outdoor Group (NOG), parte a News Corporation (News Corp), controlată de magnatul Rupert Murdoch.

Pe de altă parte, Bobby Păunescu are în vedere şi alte achiziţii în media. "Este un moment bun să cumperi, dar trebuie să fii pregătit", a concluzionat el.

Ringier România a anunţat oficial, joi, transferul proprietăţii cotidianului Evenimentul zilei şi a revistei Capital către nou înfiinţata companie "Editura Evenimentul şi Capital", al cărei acţionar majoritar este Bobby Păunescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici