CA al Realitatea va analiza contractul de management al Asesoft. Ghiţă acuzat de ingerinţe editoriale

Consiliul de Administraţie al Realitatea Media a fost convocat pe 5 aprilie pentru a analiza execuţia contractului de management de Asesoft, reprezentată de Sebastian Ghiţă, "în încercarea de a-l determina pe acesta să respecte clauzele contractului şi, în caz de nereuşită, denunţarea acestuia".

200 afișări
Imaginea articolului CA al Realitatea va analiza contractul de management al Asesoft. Ghiţă acuzat de ingerinţe editoriale

CA al Realitatea va analiza contractul de management al Asesoft. Ghiţă acuzat de ingerinţe editoriale (Imagine: Dragos Cristescu/Mediafax Foto/Publimedia)

Potrivit unui comunicat al Realitatea Media, întâlnirea CA a fost convocată de Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu, membri ai Consiliului de Administraţie.

"În consecinţă, Consiliul de Administraţie a fost convocat pe data de 5 aprilie pentru a analiza execuţia contractului de management de către compania Asesoft, reprezentată de domnul Sebastian Ghiţă, în încercarea de a-l determina pe acesta să respecte clauzele contractului şi, în caz de nereuşită, denunţarea acestui contract", se arată în comunicatul postat pe site-ul realitatea.net.

În comunicat se mai spune că analiza care se va face contractului de management încheiat cu compania Asesoft se impune din mai multe motive.

"Recent, directorul general al Realitatea Media a formulat plângere penală ca urmare a folosirii unor documente falsificate pentru încheierea contractului de închiriere de spaţiu dintre Asesoft şi compania de stat Coresi. O serie de alte decizii manageriale au pus în pericol existenţa unor unităţi de business din grup. Sub managementul asigurat de Asesoft, s-au înregistrat întârzieri de plată ale unor datorii, inclusiv către bugetul de stat, fapt care a condus la blocarea conturilor Realitatea Media. Sunt câteva exemple care conturează o tentativă de sabotare a companiei Realitatea Media", se spune în comunicatul Realitatea Media.

Totodată, potrivit comunicatului, în şedinţa din 5 aprilie a Consiliului de Administraţie va fi discutată şi "implicarea agresivă a Asesoft, prin domnul Sebastian Ghiţă, în strategia editorială şi în grila de programe a postului de televiziune, fapt care a pus în pericol însăşi emisia postului".

"Decizia de a elimina brutal din grila de programe emisiunea «Ora de foc» a încălcat toate regulile industriei TV şi a produs televiziunii prejudicii care nu pot fi, încă, evaluate pe de-a-ntregul. Aceeaşi implicare agresivă a alterat profund întreg conţinutul programelor Realitatea TV", se mai spune în comunicat.

Totodată, potrivit comunicatului, în ultimele luni, s-a înregistrat "o abatere gravă de la strategia editorială tradiţională a Realitatea TV prin tabloidizarea excesivă".

"Unul dintre cele mai serioase exemple este desfăşurarea concursurilor «Cine e regina?» şi «De ce trebuie să plece Emil Boc?» - concursuri cu premii în bani menite să atragă audienţă facilă şi care, mai grav, contravin normelor jurnalisticii. Dincolo de abaterea de la aceste cutume profesionale, organizarea celor două concursuri nu a respectat nici normele CNA, instituţie care a sancţionat sever Realitatea TV pentru aceste derapaje", se spune în comunicat.

Totodată, prin comunicat se transmite faptul că în urma acestor abateri, începând de joi, directorul editorial Cătălin Popa şi redactorul-şef al Departamentului de Ştiri, Madalina Dulamă, sunt schimbaţi din funcţie.

"Realitatea TV trebuie să revină la conţinutul jurnalistic de calitate care a impus-o pe piaţă, un mijloc de informare echidistant şi corect, o televiziune de ştiri care oferă spaţii de exprimare în egală măsură puterii şi opoziţiei, oricare ar fi acestea", se mai spune în comunicat.

Site-uri de media au anunţat duminică seara că Sorin Ovidiu Vântu a încercat să îl scoată din sediul Realitatea pe managerul Sebastian Ghiţă, în scandal fiind implicaţi mai mulţi bodyguarzi, Poliţia confirmând pentru MEDIAFAX că a existat un apel, însă Sorin Freciu a infirmat existenţa conflictului.

Pe blogul reportervirtual.ro a apărut informaţia potrivit căreia, duminică în jurul prânzului, s-a declanşat un scandal la sediul Realitatea TV, unde Sorin Ovidiu Vântu, patronul trustului, şi-a trimis un nou reprezentant, care ar fi venit însoţit de 40 de oameni de la firme de pază şi ar fi vrut să-l scoată din sediu pe Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media. Motivul ar fi fost acela că Ghiţă ar fi închiriat sediul pe firma sa, Asesosft. Pe de altă parte, Ghiţă ar fi chemat şi el câteva firme de bodyguarzi care ar fi blocat accesul oamenilor lui Sorin Ovidiu Vântu, mai scrie blogul citat.

Şi ImpactNews a scris că Sorin Ovidiu Vântu, însoţit de o echipă de bodyguarzi, ar fi încearcat să-l scoată din sediul Realităţii pe managerul Sebastian Ghiţă. De cealaltă parte, şi Ghiţă ar fi chemat oamenii de pază, dar şi Poliţia. Ca înlocuitor al lui Sebastian Ghiţă este vehiculat numele lui Elan Schwartzenberg, potrivit ImpactNews.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, duminica seară, pentru MEDIAFAX, că o persoană din sediul Realitatea TV a sunat la 112, în jurul orei 20.30, pentru a anunţa un conflict între bodyguarzi.

Un echipaj de la Secţia 2 Poliţie a mers la sediul Realitatea TV, din Piaţa Presei Libere, şi a constatat că este vorba despre o problemă internă şi că nu s-au produs violenţe la faţa locului, astfel că nu a fost necesar să intervină. Echipajul a rămas în zonă aproximativ o oră, pentru a asigura măsuri preventive, a mai spus Diana Sarca.

Contactat de MEDIAFAX, Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea-Caţavencu, a declarat că în cadrul trustului Realitatea a avut loc duminică o şedinţă, în care "nişte probleme de business au fost clarificate", precizând însă că nu a fost modificată structura de conducere a grupului.

Sorin Freciu a infirmat informaţiile apărute pe site-uri, potrivit cărora la Realitatea s-ar fi declanşat un scandal în care ar fi fost implicaţi bodyguarzi şi mascaţi. "Sunt doar zvonuri", a spus Freciu.

El a mai spus că scopul şedinţei nu a fost schimbarea conducerii trustului. "Nu s-au schimbat administratorii, nu au fost reziliate contracte", a spus Sorin Freciu, precizând că în general schimbarea administratorilor "este un proces" care durează.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici