Camera elimină cele două funcţii de vicepreşedinţi de la ICR, înfiinţate în 2011 prin OUG

Camera Deputaţilor a respins, luni, în calitate de for decizional, ordonanţa de urgenţă emisă de Guvernul Emil Boc prin care se înfiinţau la nivelul Institutului Cultural Român două funcţii de vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat.

550 afișări
Imaginea articolului Camera elimină cele două funcţii de vicepreşedinţi de la ICR, înfiinţate în 2011 prin OUG

Camera elimină cele două funcţii de vicepreşedinţi de la ICR, înfiinţate în 2011 prin OUG (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ordonanţa de urgenţă nr. 72/2011 a obţinut la votul final din Camera Deputaţilor 139 de voturi "împotrivă", 17 voturi "pentru" şi 20 abţineri. În consecinţă, prevederile OUG prin care au fost înfiinţate două funcţii de vicepreşedinte la ICR au fost anulate, urmând ca actul normativ să fie transmis preşedintelui Traian Băsescu spre promulgare.

Ordonanţa de Urgenţă emisă de Guvernul Boc în 2011 menţionează, totodată, că vicepreşedinţii asigură conducerea ICR alături de preşedintele institutului, Consiliul de conducere şi Comitetul director. De altfel, cei doi vicepreşedinţi sunt membri ai Colegiului director al ICR şi sunt asimilaţi ca rang subsecretarilor de stat. Numirea vicepreşedinţilor ICR se realizează de către preşedintele României, la propunerea şefului ICR, pentru un mandat de patru ani, cu posibilitatea de reînnoire.

În plus, OUG precizează că vicepreşedinţilor li se pot delega atribuţiile de conducere a ICR de către preşedintele institutului.

Cei doi vicepreşedinţi ai ICR sunt Tania Radu şi Mircea Mihăieş, asigurând conducerea institutului alături de preşedintele Horia-Roman Patapievici.

Guvernul a decis, pe 13 iunie, prin Ordonanţă de Urgenţă nr. 27/ 2012, că Institutul Cultural Român va trece de sub autoritatea preşedintelui în subordinea Senatului, decizia fiind justificată de premierul Victor Ponta prin faptul că instituţia era "mult prea politizată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici