Candidaţii pentru funcţia de membru titular în cadrul CNA, validaţi în Parlament

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a validat, miercuri, candidaţilor avizaţi pozitiv de Comisia de cultură, pentru funcţia de membru titular în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru un mandat de şase ani.

256 afișări
Imaginea articolului Candidaţii pentru funcţia de membru titular în cadrul CNA, validaţi în Parlament

Candidaţii pentru funcţia de membru titular în cadrul CNA, validaţi în Parlament

„Vă dau citire la rezultatul votului. La preşedinte şi la Guvern nu au fost probleme. Propunerea PSD de la Senat a întrunit 18 voturi, propunerea PNL de la Senat a întrunit 21 de voturi, propunerea UDMR de la Senat a întrunit 23 de voturi. Acestea sunt cele trei propuneri care merg în plen, au fost validate şi au trecut. Propunerea ALDE de la Senat a întrunit 10 voturi. Ceea ce înseamnă că cei trei care au trecut sunt Bălaşa Sorescu Nicolae-propunerea PSD. Alexandru Cristea şi cu Oana Simona Dinică (supleant) de la PNL şi Borsos Eva de la UDMR. Propunerea ALDE şi cele două propuneri independente nu au întrunit voturile necesare”, a anunţat Radu Preda, preşedintele Comisiei de cultură a Senatului.

De asemenea, propunerile din partea Camerei Deputaţilor avizate pozitiv sunt Maria Guvernat şi Elena Sorescu.

„Propunerile de la Camera Deputaţilor propunerile PSD Maria Gubernat şi Elena Sorescu au întrunit 18 voturi, propunerea USR a întrunit cinci voturi. Deci merg cele două propuneri de la PSD către Biroul Permanent. De asemenea, ceilalţi, ALDE 10 voturi...”, a completat Radu Preda.

Mmebrii celor două comisii de cultură ale Parlamentului au adoptat un raport de admitere pentru candidaţii avizaţi pozitiv, cu majoritate de voturi, existând un singur vot împotrivă şi patru abţineri.

Propunerile Canerei Deputaţilor, propunerile Senatului, dar şi propunerea preşedintelui României şi a Guvernului urmează să ajungă în plenul reunit ale celor două Camere ale Parlamentului pentru vot final.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului propunerea ca fostul deputat PNL Cristina Pocora să ocupe funcţia de membru titular CNA, în timp ce Guvernul a propus un director din Ministerul Fondurilor Europene.

Grupurile parlamentare ale PSD, PNL, UDMR, USR, precum şi Preşedinţia şi Guvernul, au trimis Parlamentului propunerile de candidaţi pentru un mandat de 6 ani în funcţiile de membru titular şi membru supleant la Consiliul Naţional al Audiovizualului, potrivit documentelor consultate de MEDIAFAX.

Astfel, pentru membru titular CNA şi-au depus candidaturile următorii: din partea PSD - Maria Monica Gubernat, actual membru CNA, şi Ramona Elena Sorescu, fost producător TV, din partea PNL Alexandru Kocsis Cristea, director adjunct la Muzeul Naţional Cotroceni, din partea UDMR - Borsos Orsolya Eva, actual membru CNA. USR l-a propus pe Ştefan Voinea, fost director de marketing în presa locală. Preşedinţia o susţine pe Cristina Ancuţa Pocora, fost deputat PNL, în timp ce propunerea Guvernului este Adriana Mărgărit, director de comunicare la Ministerul Fondurilor Europene.

Pentru membru supleant, PNL a propus-o pe Oana Simona Dincă, consilier parlamentar la grupul liberal, UDMR pe Gabor-Szafta Szende, consilier la cabinetul preşedintelui formaţiunii, USR - Ştefan Eugen Ghiorghiasa,fost jurnalist, iar Preşedinţia o susţine pe Alexandra Daria Pop, consilier prezidenţial.

Şi-a mai depus candidatura pentru un loc de membru în CNA şi jurnalistul Grigore Cartianu.

Pe 30 decembrie 2018 expiră mandatele a şase membri CNA: Laura Corina Georgescu, Florin Gabrea, Răsvan Popescu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda şi Borsos Orsolya Eva.

Consiliul CNA este compus din 11 membri. Durata mandatului membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului este de 6 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici