Cannes 2014: Scurtmetrajul "L1-L5", cu Ana Ularu, în secţiunea Short Film Corner

Scurtmetrajul "L1-L5", regizat de Letiţia Roşculeţ şi produs de Cloud9film, care o are în rolul principal pe Ana Ularu, a fost selectat la Cannes, în secţiunea Short Film Corner, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

1037 afișări
Imaginea articolului Cannes 2014: Scurtmetrajul "L1-L5", cu Ana Ularu, în secţiunea Short Film Corner

Ana Ularu (Imagine: Cătălin Abagiu / Mediafax Foto)

Short Film Corner este conceput ca o piaţă pentru scurtmetraje şi de aceea participarea nu echivalează cu o selecţie în cadrul secţiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

Inspirat din fapte reale, "L1-L5" spune povestea adevărată a regizoarei Letiţia Roşculeţ. Abordat într-un unghi subiectiv, filmul urmăreşte 60 de zile din viaţa unei femei care, după un accident de maşină, învaţă să retrăiască viaţa altfel.

"60 de zile din viaţa mea, 60 de zile emoţionante, uneori dureroase, alteori presărate cu umor, dar de fiecare dată altfel. «L1-L5» este un film despre adaptare, despre adaptarea mea la schimbări pe care nu le-am anticipat, pe care nu le-am dorit, dar în faţa cărora m-am trezit brusc cu ochii larg deschişi!", spune Letiţia Roşculeţ.

Potrivit comunicatului, un proiect personal curajos, "L1-L5" reprezintă o victorie a personajului. Prezentată cu umor şi sinceritate, povestea regizoarei este completată de performaţa actoricească a Anei Ularu.

"«L1-L5» a reprezentat pentru mine un proiect foarte curajos, o poveste puternică şi emoţionantă. Deşi eram în mijlocul altor filmări, scenariul m-a atras atât de mult încât am decis să ignor oboseala şi să lucrez cu echipa minunată de oameni care a făcut ca acest film să existe. Mă bucur că povestea de supravieţuire şi forţa cazului real din care este inspirată şi-a găsit o concluzie în formă artistică. Îi mulţumesc Letiţiei pentru că m-a ales", afirmă actriţa Ana Ularu.

Lansată în anul 2004, secţiunea Short Film Corner este un eveniment adresat exclusiv industriei cinematografice. Această secţiune oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea de a-şi prezenta filmele selecţionerilor de festivaluri, agenţilor, cumpărătorilor şi de a pune bazele unor viitoare colaborări.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX în 14 aprilie, la ediţia de anul acesta a Short Film Corner au fost selectate şi filmele româneşti: "12 minute", de Nicolae Constantin Tănase, "Brigada neagră", de Andrei-Nicolae Teodorescu, "Cadoul", de Dumitru Grosei, "Calea Dunării", de Sabin Dorohoi, "Catafalce", de Radu Constantin Vasile, "Dry Bones", de Luiza Pârvu, "Jurnal#2", de Adina Pintilie, "Kazimir", de Dorian Boguţă, "Kowalski", de Andrei Creţulescu, "Rio 2016", de Bianca Rotaru, "Rost", de Şerban Georgescu, "Shtorzina", de Radu Mihai, "Tuns, ras şi frezat", de Bogdan Mureşanu, şi "Vocea a doua", de Daniel Sandu.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 14 - 25 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici