"Cesare deve morire", proiectat în exclusivitate la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti - VIDEO

Lungmetrajul "Cesare deve morire", care a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, anul trecut, va fi proiectat în exclusivitate în ultima zi a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, care se desfăşoară între 14 şi 21 aprilie.

112 afișări
Imaginea articolului "Cesare deve morire", proiectat în exclusivitate la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti - VIDEO

"Cesare deve morire", proiectat în exclusivitate la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti

"Cezar trebuie să moară/ Cesare deve morire" este cel mai recent film al veteranilor Paolo şi Vittorio Taviani. Un fascinant hibrid de ficţiune şi documentar, care denotă o incredibilă prospeţime creativă a unor regizori intraţi, deja, în legendă, "Cesare deve morire" reprezintă cronica repetiţiilor şi a spectacolului cu Iulius Cezar prin prisma unei "companii teatrale" formate exclusiv din asasini, traficanţi de droguri şi hoţi - condamnaţii ce-şi execută sentinţele la închisoarea de maximă securitate Rebibia din Roma.

Lungmetrajul fraţilor Taviani a câştigat cele mai importante trofee la gala Oscarurilor italiene, premiile David di Donatello, pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun montaj, cel mai bun producător şi cel mai bun sunet, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Tot în cadrul Bucureşti IFF 2013, pe lângă deja anunţatele "Jagten", "Searching for Sugar Man", "Superstar" şi "On the Road", vor fi proiectate alte titluri de marcă ale cinema-ului recent, printre care "Antiviral" şi "360".

Acţiunea din "Antiviral", regizat de Brandon Cronenberg, lansat în secţiunea Un certain regard a Festivalului de la Cannes 2012, se petrece într-un viitor nu foarte îndepărtat. Fanii celebrităţilor au o nouă pasiune - să se injecteze cu virusurile unor boli de care suferă cei pe care-i adulează.

"360", cel mai recent film al lui Fernando Meirelles, este un thriller existenţial cu o distribuţie de excepţie - Rachel Weisz, Anthony Hopkins, Jude Law, Ben Foster, Jamel Debbouze, Moritz Bleibtreu - şi un scenariu pe măsură, scris de unul dintre cei mai aprieciaţi dramaturgi britanici ai momentului, Peter Morgan, dublu nominalizat la Oscar pentru scenariu original ("Frost/Nixon" şi "The Queen").

"Le grand soir" este o nouă "demenţă filmică" pusă la cale de inegalabilii Gustav Kervern şi Benoît Delépine, în care Albert Dupontel şi Benoît Poelvoorde se dau în spectacol cu atâta convingere încât toată cariera pare să le depindă de asta şi care a fost recompensată cu premiul special al juriului secţiunii Un certain regard la Cannes 2012.

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi eveniment competitiv de gen din Capitală destinat exclusiv lungmetrajelor, va avea loc în perioada 15 - 21 aprilie, la cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea şi sala Elvira Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici