Charlie Hebdo îşi propune să fie şi mai ofensiv, la doi ani de la atentatul din 7 ianuarie 2015

Atentatul de acum doi ani asupra redacţiei Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi.

148 afișări
Imaginea articolului Charlie Hebdo îşi propune să fie şi mai ofensiv, la doi ani de la atentatul din 7 ianuarie 2015

Charlie Hebdo îşi propune să fie şi mai ofensiv, la doi ani de la atentatul din 7 ianuarie 2015 (Imagine: AFP / Medifax Arhiva Foto)

Pentru a marca tragicul eveniment, revista a editat un număr special, titrând pe prima pagină: „2017 – în sfârşit, capătul tunelului”. Imaginea la care se referă textul reprezintă un personaj care priveşte prin ţeava puştii cu care îl ţinteşte un islamist.

„2015 a fost un an al supravieţuirii, 2016 a fost anul stabilizării, iar în 2017 vom fi şi mai ofensivi” a declarat un responsabil al publicaţiei, citat de France Presse.

Recent, după prăbuşirea în Marea Neagră, în ziua de Crăciun, a avionului în care se aflau şi 60 de membri ai Corului Armatei Roşii, Charlie Hebdo a publicat mai multe desene care „luau peste picior” tragedia. La fel a procedat şi atunci când a „ilustrat” cumplitul seism care a devastat localitatea italiană Amatrice (24 august 2016) şi s-a soldat cu sute de morţi.

În prezent, săptămânalul vinde 100.000 copii pe ediţie (abonamente plus vânzări la chioşc), faţă de 30.000 de copii înainte de atentat.

În noiembrie 2016, Charlie Hebdo a lansat şi o ediţie print în limba germană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici