Clubul Român de Presă: Deciziile manageriale sunt parte a independenţei instituţiilor de presă, publice sau private

Clubul Român de Presă respinge presiunile de orice natură asupra activităţii instituţiilor publice sau private de presă şi consideră că independenţa acestora implică inclusiv independenţa actului de decizie managerială în domeniul administrării activităţii specifice, conform unui comunicat al CRP.

283 afișări
Imaginea articolului Clubul Român de Presă: Deciziile manageriale sunt parte a independenţei instituţiilor de presă, publice sau private

Preşedintele Clubului Român de Presă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

CRP consideră drept "abuzive presiunile sindicale exterioare asupra unei decizii manageriale privind raporturile de muncă din interiorul unei instituţii de presă, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), făcute sub aparenţa «apărării libertăţii de exprimare»", se spune într-un comunicat, de miercuri, al CRP.

"Respectarea şi aplicarea procedurilor interne în materie de organizare a muncii şi evaluarea activităţii unui salariat al unei societăţi de presă, inclusiv din cadrul SRR, sunt de competenţa exclusivă a directorului general şi nu pot fi cenzurate sub aparenţa «apărării libertăţii de exprimare», asa cum se încearcă de câteva organizaţii sindicale, indiferent de calităţile pe care un angajat din domeniul administrativ susţine că le are", se mai spune în comunicatul CRP.

Clubul Român de Presă va transmite comisiilor de specialitate ale Parlamentului şi prim-ministrului Guvernului această luare de poziţie, pe cale instituţională.

Conducerea SRR a decis recent întreruperea contractului de muncă a unui lider sindical din companie, acţiune care a atras proteste din partea unor organizaţii de apărare a libertăţii de exprimare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici