CNN cere eliberarea unui jurnalist, colaborator al postului în Ucraina

Postul american de televiziune CNN a cerut joi eliberarea unui jurnalist ucrainean care a fost capturat de separatişti acum două zile în estul Ucrainei.

164 afișări
Imaginea articolului CNN cere eliberarea unui jurnalist, colaborator al postului în Ucraina

CNN cere eliberarea unui jurnalist, colaborator al postului în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anton Skiba, un jurnalist independent care lucra cu o echipă a CNN pentru acoperirea conflictului în regiune, a fost capturat de către separatişti proruşi.

Postul de televiziune a precizat că nu a comunicat incidentul până acum pentru că a sperat că reporterul va fi eliberat, însă eforturile depuse în acest sens au eşuat.

Astfel, CNN a anunţat oficial capturarea lui Anton Skiba şi a cerut ca jurnalistul să fie eliberat imediat.

"Suntem foarte îngrijoraţi pentru securitatea tuturor jurnaliştilor", a declarat Marie Harf, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

"Răpirile de jurnalişti şi alte încălcări ale libertăţii presei se desfăşoară în ritm alarmant în estul Ucrainei", a declarat Nina Ognianova, de la Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor, cu sediul la New York.

"Îndemnăm părţile aflate în conflict să-i elibereze imediat pe toţi jurnaliştii deţinuţi şi arestaţi", a adăugat ea.

Luptele între loialişti şi rebelii proruşi s-au intensificat în ultimele zile în Ucraina, în timp ce mulţi acuză Moscova că este direct implicată în lupte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici