Comedia ardelenească "Usturoi" poate fi vizionată la cinema, în Bucureşti, între 6 şi 11 februarie. VIDEO

Filmul de comedie "Usturoi" poate fi vizionat în perioada 6-11 februarie la cinematograful Hollywood Multiplex din Bucureşti, după ce a depăşit încasările blockbuster-ului american "The Revenant" în Cluj-Napoca, cu peste 300 de bilete vândute în plus la cinema "Florin Piersic".

2142 afișări
Imaginea articolului Comedia ardelenească "Usturoi" poate fi vizionată la cinema, în Bucureşti, între 6 şi 11 februarie. VIDEO

Comedia ardelenească "Usturoi" poate fi vizionată la cinema, în Bucureşti, între 6 şi 11 februarie. VIDEO

Filmul independent de lung metraj "Usturoi" va putea fi vizionat în perioada 6-11 februarie la Hollywood Multiplex, în Bucureşti, sâmbătă şi duminică de la ora 11.00 şi de luni până joi, de la 18.15.

"Usturoi", descris ca fiind "cel mai neromânesc film românesc", este prima producţie independentă realizată exclusiv în Transilvania şi primul film românesc care s-a lansat simultan în cinema şi pe Internet, pe "Vimeo on Demand", pentru românii din diaspora, în luna decembrie a anului 2015. Filmul va redeveni disponibil pe Vimeo din aprilie 2016.

Din coloana sonoră face parte şi prima piesă Gypsy Rap din lume, cântată de ViLLy.

"Usturoi" a fost scris şi produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan şi regizat de sibianul Lucian Alexandrescu, stabilit în Miami, SUA. Filmul descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) şi călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează, cu inocenţa copilăriei, să-şi îndeplinească visul de a deveni actori. Filmul este o comedie care se adresează deopotrivă spectatorilor foarte tineri, adulţilor şi seniorilor, fiind realizat în jurul unui concept nou pentru România, prin prezentarea unei perspective inedite asupra relaţiilor interetnice din Transilvania.

Din distribuţie fac parte Sebastian Topan, Darius Stoica, Elena Ivanca (Teatrul Naţional Cluj-Napoca), Ileana Negru (Teatrul Naţional Cluj-Napoca), Nicu Varga, Jon Selesi, Tibi Covaci Senior, Daniela Stoica, Mircea Groza, Gheorghe Tamba, Istvan Robert Kanalas, Gabriel Oană, Răzvan Dragoş, Adrian Hădean, Alina Dragoş, Mishu Călian, Vlad Cucu.

Filmat în doar 16 zile în Sălaj şi Cluj-Napoca, cu un microbuget acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul "Usturoi" a umplut sălile la festivalurile de film, proiecţiile sale reprezentînd cele mai disputate momente de la TIFF Cluj, 2014, Comedy Cluj, 2014 (două proiecţii cu casa plină, cea de la cinema "Florin Piersic" reprezentând record absolut de audienţă în ultimii 25 de ani – peste 1.000 de oameni), TIFF Sibiu, 2014, Tenaris CineLatino Zalău, 2014 (două proiecţii, record absolut de audienţă), KINOdiseea Bucureşti, 2014 (casa închisă de două ori) şi de la cinema Mărăşti şi cinema Victoria (trei proiecţii cu casa plină la lansarea în cinematografe, pe 17 decembrie 2015).

În străinătate, filmul a fost difuzat la New York Independent Film Festival, Boston Kids International Film Festival (SUA), Nomad Norvegia Chemnitz Germania, precum şi în mai multe cinematografe private din Germania, Austria şi Elveţia.

Transylvanian Garlic (Filmul Usturoi) Trailer 2016 from E-Motions Films on Vimeo.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici