Comisia UNESCO cere retragerea unui spot în care se spune că Cetatea Sucevei e în patrimoniul UNESCO

Comisia UNESCO din Parlament a solicitat retragerea sau modificarea unui spot publicitar în care se spune în mod greşit că Cetatea de Scaun a Sucevei ar fi în patrimoniul UNESCO şi a sesizat în acest sens Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

234 afișări
Imaginea articolului Comisia UNESCO cere retragerea unui spot în care se spune că Cetatea Sucevei e în patrimoniul UNESCO

Comisia UNESCO cere retragerea unui spot în care se spune că Cetatea Sucevei e în patrimoniul UNESCO (Imagine: Catalina Filip/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, prin preşedintele Constantin Traian Igaş, a înaintat o adresă Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) prin care sesizează apariţia unui spot publicitar referitor la Programul Operaţional Regional, operat în România de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în care muzeograful Ciprian Popovici afirmă că Cetatea de Scaun a Sucevei, restaurată cu fonduri europene, ar fi în patrimoniul UNESCO.

În conformitate cu datele oficiale furnizate de Institutul Naţional al Patrimoniului, organism naţional cu atribuţii în domeniul patrimoniului naţional, şi de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), Cetatea de Scaun a Sucevei nu figurează pe Lista patrimoniului mondial UNESCO din România, se spune în comunicatul Comisiei UNESCO.

"Ca urmare a acestor precizări, s-a cerut să se întreprindă demersurile necesare pentru retragerea sau modificarea spotului publicitar respectiv", se mai spune în comunicat.

Din România, în prezent, pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO se află Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (înscrisă în 1991), ansamblul de sate cu biserici fortificate din Transilvania (1993, 1999), Mănăstirea Horezu (1993), bisericile din nordul Moldovei (1993), cetăţile dacice de la Orăştie (1999), bisericile maramureşene din lemn (1999) şi centrul istoric al oraşului Sighişoara (1999).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici