"Conul Leonida faţă cu reacţiunea", de Purcărete, cel mai bun spectacol la Festivalul Comediei Româneşti

"Conul Leonida faţă cu reacţiunea", de Silviu Purcărete, a primit premiile pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie la gala Festivalului Comediei Româneşti - festCO 2013, care a avut loc duminică, la sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie din Bucureşti, informează organizatorii.

418 afișări
Imaginea articolului "Conul Leonida faţă cu reacţiunea", de Purcărete, cel mai bun spectacol la Festivalul Comediei Româneşti

Silviu Purcărete (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

Spectacolul "Conul Leonida faţă cu reacţiunea", de I. L. Caragiale, în regia lui Silviu Purcărete, este o producţie a Teatrului Naţional Bucureşti.

Juriul festCO, format din Sanda Manu, Lia Manţoc şi Marina Constantinescu, a mai acordat, la gala de duminică seară, premiile pentru cel mai bun actor - Virgil Ogăşanu, pentru rolul Zaharia Trahanache din spectacolul "Scrisoarea", după I. L. Caragiale, regia Horaţiu Mălăele (Teatrul Naţional Bucureşti) -, pentru cea mai bună actriţă - Tania Popa, pentru rolul din spectacolul "Fata din curcubeu", scenariul şi regia Lia Bugnar (Teatrul Naţional Bucureşti) -, pentru cea mai bună scenografie/ decor - Helmuth Stürmer, pentru spectacolul "Două loturi", de I. L. Caragiale, regia Alexandru Dabija (Teatrul Naţional Bucureşti) - şi pentru cele mai bune costume - Corina Grămoşteanu, pentru spectacolul "D'ale noastre", regia şi coregrafia Gigi Căciuleanu (Teatrul Naţional Bucureşti).

Totodată, premiul pentru comedie i-a revenit lui Alexandru Bogdan, în timp ce premiul pentru cel mai bun selecţioner i-a fost atribuit lui Ion Parhon.

Premiul de excelenţă le-a fost acordat Sandei Manu şi lui Valeriu Moisescu, iar marele premiu al juriului le-a revenit Marianei Mihuţ şi lui Victor Rebengiuc.

La gala festCO de duminică au mai fost acordate premiile Concursului de Comedie Românească, ediţia a VIII-a. Juriul competiţiei, format din Adrian Lustig (dramaturg), Gabriela Dumitru (regizor) şi Vlad Cristache (regizor), a premiat piesele "Visul Domnului Mio", de Georgiana Capuerde (locul I), "Infractorii", de Ana-Maria Bamberger (locul al doilea), şi "Ultimul dans al libelulei", de Cornel Mihai Ungureanu (locul al treilea).

Gala a fost prezentată de Jeremy Stockwell, actor şi profesor britanic.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti - festCO a avut loc în Bucureşti, în perioada între 16 şi 23 iunie. În perioada festivalului, Teatrul de Comedie a proclamat Centrul vechi "Oraş al Comediei Româneşti", o adevărată metropolă în care s-a simţit freamătul evenimentelor.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, festCO 2013 a însemnat: 13 spectacole - cele mai bune producţii de comedie românească ale anului 2012, înscrise în secţiunea concurs; spectacole de stradă oferite de Teatrul Masca; examene de licenţă ale facultăţilor de teatru din cadrul universităţilor din Bucureşti; lansări de carte ale unor actori consacraţi - Tamara Buciuceanu, Horaţiu Mălăele, Radu Beligan; atelierul de dramaturgie Scrie despre tine, susţinut de Vera Ion şi Sorin Poamă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici