COOLTURA de WEEKEND. Muzică pop şi "Dragoste în vremea imigraţiei"

În weekend e petrecere cu muzică pop în Control. Organizatorii o prezintă sub un titlu fanstamagoric: "Lama Glama Dans". Vineri, teatrul Apollo 111 se deschide cu o piesă regizată de Radu Jude, despre dragostea în vremea imigraţiei. La Galeria AnnArt puteţi admira lucrările pictorului Ştefan Câlţia.

230 afișări
Imaginea articolului COOLTURA de WEEKEND. Muzică pop şi "Dragoste în vremea imigraţiei"

COOLTURA de WEEKEND. Muzică pop şi "Dragoste în vremea imigraţiei"

PARTY: Lama Glama Dans la Control Club

Muzica pop peruană nu-i pentru elitele austere, ci pentru plebea voioasă şi sălbatică. Muzica peruviană vuieşte din generatoare, televizoare cu tub catodic şi alte gadget-uri la volum maxim. Răsună din câmpie către povârniş, cât să o audă strămoşii incaşi adormiţi pe Machu Picchu. Uite cum e descrisă muzica din ţările Anzilor în cartea "860 de zile pe Amazon", de Ed Stafford: "În munţi, o femeie grasă cu o rochie largă, multicoloră, sare de pe un picior pe altul, de parcă s-ar afla lîngă o toaletă încuiată, şi ţipă într-un microfon ieftin, ca şi cum ar fi pe punctul să nască.". În weekend, la Bucureşti, va fi party cu muzica modernă de dans din ţările Anzilor pentru curioşi, dansatori şi prietenii cărţii "Trei săptămâni în Anzi" de Marius Chivu, recent apărută la Editura Humanitas.

La petrecere vom afla şi ce vrea să spună "Lama Glama". Ce-i sigur e că se dansează până la prima geană a zorilor.

Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://www.facebook.com/events/1808032366139674/.

TEATRU: "ALI: Frica Mănâncă Sufletul" la Teatrul Apollo111

Radu Jude, regizor de film consacrat, provoacă publicul de teatru cu un text care, deşi a fost scris în anii ’60, de regizorul german Rainer Werner Fassbinder, este, mai mult ca oricând, relevant în contextul actual. Teatrul Apollo111 se deschide cu piesa regizată de Jude.

Piesa e despre imigraţia, iubirea, prejudecată şi cultura arabă. Acestea sunt ingredientele de bază ale poveştii de dragoste dintre doi oameni complet diferiţi: Emmi, o femeie în jur de 60 de ani, şi Ali, un imigrant marocan, cu 25 de ani mai tânăr. Trecând peste toate tabu-urile şi depăşind oroarea provocată în familie şi printre cunoscuţi, cei doi hotărăsc să se căsătorească. Întrebarea este: cum ar fi dacă Emmi şi Ali ar locui în apartamentul de lângă tine?

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/937518436393117/.

EXPOZIŢIE Personajele Câlţia în Galerie

Galeria AnnArt din Bucureşti. Personajele minuscule ale pictorului Ştefan Câlţia nu par să aibă pământ sub tălpi. Levitează. Sunt fiinţe angelice cu trupul pirpiriu şi spitirul pur. Sunt micuţii străluminaţi.

Mergeţi să vedeţi expoziţia, iată pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/168820913582668/.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici