Cotidianul britanic The Guardian a lansat o versiune online gratuită în Australia

Cotidianul britanic The Guardian a lansat luni o ediţie online gratuită în Australia, oficialii publicaţiei promiţând o abordare "proaspătă şi independentă" a subiectelor tratate.

102 afișări
Imaginea articolului Cotidianul britanic The Guardian a lansat o versiune online gratuită în Australia

Cotidianul britanic The Guardian a lansat o versiune online gratuită în Australia (Imagine: guardian.co.uk)

Ediţia australiană a The Guardian a fost inaugurată printr-un interviu cu premierul ţării, Julia Gillard, care poate fi citit gratuit, a declarat redactorul-şef al versiunii din Australia a cotidianului britanic, Katharine Viner, citată de AFP.

"Începând de astăzi, le vom oferi cititorilor noştri articole, bloguri, comentari, dezbateri şi interacţiune", a declarat Viner, precizând că, pentru a atrage cititorii şi pentru a creşte interactivitatea cu aceştia, publicaţia va apela la cele mai noi tehnologii în domeniu.

Potrivit The Guardian, versiunea online a cotidianului britanic, disponibilă la nivel internaţional, este citită în mod curent de 1,1 milioane de australieni. Astfel, Australia se situează pe cea de-a patra poziţie, după SUA, Marea Britanie şi Canada, în rândul ţărilor care furnizează cei mai mulţi cititori ai versiunii online internaţionale a The Guardian.

Site-ul internaţional The Guardian (guardian.co.uk) se situează pe locul al treilea în clasamentul celor mai citite titluri online de media din lume, cu 38,9 milioane de cititori în luna decembrie. Pe primele două locuri se situează site-ul britanic Daily Mail (50 de milioane de cititori) şi site-ul american The New York Times (48,6 milioane de cititori), conform unui studiu citat de AFP.

Versiunea australiană a The Guardian este susţinută financiar de omul de afaceri şi filantropul Graeme Wood, cunoscut pentru investiţiile sale în site-ul de informaţii The Global Mail, dedicat jurnalismului de investigaţii. Valoarea investiţiei făcute de Graeme Wood la The Guardian Australia nu a fost făcută publică.

Principalele grupuri de media din Australia, în care presa tipărită se confruntă cu mari difucultăţi financiare, Fairfax şi News Limited (filiala australiană a grupului deţinut de magnatul Rupert Murdoch, care controlează aproximativ 70% din presa tipărită din această ţară), au optat pentru modelul online cu plată, site-urile deţinute de aceste companii putând fi accesate contra cost de utilizatori de mai multe luni.

În urmă cu un an, Fairfax şi News Limited au trecut prin procese de restructurare profunde (Fairfax a concediat 1.900 de angajaţi, în timp ce News Limited a renunţat la 1.000 de angajaţi) şi de dezvoltare a operaţiunilor lor online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici