Cotidianul canadian The Globe and Mail percepe taxă pentru accesul la conţinutul său online

Unul dintre cele mai importante cotidiene canadiene, The Globe and Mail, a introdus, luni, plata pentru accesul la conţinutul său online, abonamentul lunar ajungând la aproape 20 de dolari.

146 afișări
Imaginea articolului Cotidianul canadian The Globe and Mail percepe taxă pentru accesul la conţinutul său online

Cotidianul canadian The Globe and Mail percepe taxă pentru accesul la conţinutul său online

Varianta tipărită a ediţiei de luni a cotidianului a apărut pe piaţă ambalată în patru pagini pline de publicitate la site-ul The Globe and Mail, numit Globe Unlimited şi accesibil de pe computere, tablete şi telefoane mobile.

Cotidianul a anunţat în luna mai că doreşte să introducă o taxă pentru accesul la conţinutul său online, invocând necesitatea de a creşte încasările, având în vedere declinul înregistrat de piaţa publicităţii.

Totuşi, accesul la site-ul cotidianului a rămas gratuit pentru abonaţii versiunii tipărite, iar ceilalţi vizitatori pot consulta lunar până la zece articole fără să plătească.

În prima lună, abonaţii la versiunea online vor plăti doar 99 de cenţi, însă ulterior accesul îi va costa 19,99 de dolari pe lună, de două ori mai mult decât versiunea tipărită. Abonaţii pot să-şi configureze abonamentul pentru a primi alerte şi articole selectate în funcţie de subiectele care îi interesează.

The Globe and Mail urmează astfel exemplul unor cotidiene celebre precum The New York Times, The Financial Times şi The Wall Street Journal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici