Cristian Tabără - director al Departamentului Film din TVR

Cristian Tabără va fi directorul Departamentului Film din TVR, el fiind declarat admis la un concurs organizat luni de Televiziunea Publică, potrivit unui anunţ postat pe site-ul TVR.

503 afișări
Imaginea articolului Cristian Tabără - director al Departamentului Film din TVR

Cristian Tabără - director al Departamentului Film din TVR (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Cristian Sorel Tabără a fost declarat admis în urma concursului pentru ocuparea postului de director al Departamentului Film din cadrul Direcţiei Programe a Televiziunii Publice, care a avut loc în data de 21 septembrie.

Potrivit lui Cristian Tabără, noua funcţie la TVR reprezintă "o etapă firească" în cariera sa.

"După atâţia ani în care m-am aflat în faţa camerelor de luat vederi şi am realizat emisiuni şi proiecte foarte importante pentru mine la Pro TV, am considerat că a sosit momentul să dau curs unei noi provocări, în domeniul managementului de televiziune. Toţi anii petrecuţi în Pro TV au însemnat şi vor însemna enorm, iar această despărţire înseamnă păstrarea unei afecţiuni şi a unei prietenii reciproce. Funcţia pe care o voi deţine la televiziunea publică reprezintă o etapă firească în cariera mea. Pe de altă parte, filmul a reprezentat dintotdeauna una dintre marile mele pasiuni, astfel încât postul de director de achiziţii îmi oferă prilejul să-mi folosesc toate cunoştinţele acumulate în acest domeniu", a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Tabără.

TVR nu a făcut publice numele contracandidaţilor lui Cristian Tabără. Eventualele contestaţii se pot depune până miercuri, ora 17.00, la Registratura SRTv.

Cristian Tabără s-a născut pe 30 noiembrie 1967, la Oradea, judeţul Bihor. A fost reporter la Gazeta de Vest, Timişoara, host la Radio Sonvest Oradea, prezentator la Pro TV Oradea, prezentator la "Ştirile Pro TV" şi realizator şi prezentator al emisiunilor "Parte de carte" şi "Te vezi la Ştirile Pro TV".

SRTv a scos la concurs, la începutul lunii septembrie, postul de director al Departamentului Film. Noul director trebuie să planifice, să organizeze, să coordoneze şi să răspundă de activităţile desfăşurate în cadrul Departamentului Film.

Candidaţilor li s-a cerut să prezinte la înscriere proiecte manageriale specifice postului, de maximum zece pagini, privind managementul strategic de achiziţii filme şi programe într-o televiziune publică şi rolul acestora în optimizarea grilelor de programe. Între cerinţele impuse celor interesaţi de acest post s-au numărat: studii universitare de licenţă sau echivalente: artistice, umaniste, ştiinţe sociale sau jurnalistice; experienţă în domeniul editorial al producţiei de televiziune - minim 7 ani; experienţa de coordonare proiecte editoriale de producţie, de achiziţii programe şi realizare campanii tv constituie avantaj; cursurile de jurnalism în specializarea TV constituie avantaj; limbi străine - cunoaşterea la nivel avansat a limbii engleze; cunoaşterea, cel puţin la nivel mediu, a uneia dintre limbile franceză, spaniolă, germană, italiană; cunoaşterea unei limbi străine regionale constituie avantaj; cunoştinţe de cultură cinematografică, filmografie; cunoştinţe operare PC. Totodată, candidaţii la acest post trebuie să aibă cunoştinţe de management general şi management financiar şi să cunoască principiile de bază ale achiziţiilor de programe, dar şi să cunoască legislaţia în domeniul audiovizualului şi legislaţia privind drepturile de autor.

De asemenea, în anunţul de concurs, se menţiona că persoanele interesate de această funcţie trebuie să dea o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu au făcut parte şi nu au colaborat cu fosta poliţie politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici