Cristian Tudor Popescu demisionează de la conducerea cotidianului "Gândul"

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu şi-a anunţat, duminică, demisia din funcţia de director al cotidianului "Gândul", însă va rămâne editorialist al publicaţiei.

2 afișări
Imaginea articolului Cristian Tudor Popescu demisionează de la conducerea cotidianului "Gândul"

Cristian Tudor Popescu demisionează de la conducerea cotidianului "Gândul"

"În urma unor discuţii pe care le-am avut cu domnul Sârbu, acţionar majoritar al ziarului Gândul, a rezultat faptul că domnul Sârbu este nemulţumit de politica editorială a ziarului, care, în opinia domniei sale, nu se ridică la nivelul cerut de investiţiile pentru relansarea ziarului", afirmă Cristian Tudor Popescu într-o declaraţie acordată agenţiei MEDIAFAX.

El susţine că Adrian Sârbu "doreşte pentru anul 2008 un set de parametri de performanţă, audienţă, generală, audienţă pe internet, abonamente şi vânzare cu bucata". Cristian Tudor Popescu apreciază că aceşti parametri sunt "de neatins în condiţiile actuale ale presei româneşti şi menţinând Gândul în categoria quality newspaper, ziar serios".

"În aceste condiţii, dată fiind calitatea mea de principal responsabil editorial al ziarului, înţeleg să demisionez din această funcţie până la sfârşitul acestei luni", afirmă directorul cotidianului "Gândul".

El precizează că, în calitate de jurnalist, consideră că ziarul Gândul "este un ziar bun, nu de puţine ori foarte bun, un ziar independent şi echilibrat din punct de vedere politic, care contează pentru opinia punlică" şi că, din acest motiv, alege să rămână senior editor la ziar, răspunzând exclusiv pentru textele semnate de el, atâta vreme cât scrisul său va fi considerat util ziarului, iar, la rândul său, va considera că mai poate să-şi pună semnătura în paginile publicaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici