Criza News Corp. se extinde în Statele Unite. Un senator cere anchetă asupra practicilor grupului de presă

Senatorul american Jay Rockefeller a cerut, marţi, deschiderea unei anchete pentru a stabili dacă grupul de presă al lui Rupert Murdoch, acuzat în Marea Britanie pentru interceptări ilegale, a recurs la practici similare şi în Statele Unite.

155 afișări
Imaginea articolului Criza News Corp. se extinde în Statele Unite. Un senator cere anchetă asupra practicilor grupului de presă

Criza News Corp. se extinde în Statele Unite. Un senator cere anchetă asupra practicilor grupului de presă

"Încurajez agenţiile competente să efectueze anchete, pentru a ne asigura că viaţa privată a americanilor nu a fost afectată", a afirmat democratul Jay Rockefeller, preşedintele Comisie pentru Comerţ din Senatul american.

"Sunt îngrijorat de ideea că scandalul ascultărilor practicate de News Corp. la Londra ar fi putut viza victimele atentatelor de la 11 septembrie sau alţi americani. Dacă este aşa, consecinţele vor fi grave", a spus el.

Scandalul interceptărilor ilegale care afectează imperiul media News Corporation în Marea Britanie a dus la închiderea tabloidului News of the World şi este urmărit îndeaproape în Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici