CT Popescu,către Gitenstein: În SUA presa a fost pomenită ca pericol la adresa siguranţei naţionale?

Cristian Tudor Popescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că este de acord cu afirmaţiile ambasadorului Mark Gitenstein despre media din România, însă jurnalistul se întreabă dacă în SUA presa a fost vreodată pomenită ca un pericol al siguranţei naţionale într-un document al Departamentului Apărării.

60 afișări
Imaginea articolului CT Popescu,către Gitenstein: În SUA presa a fost pomenită ca pericol la adresa siguranţei naţionale?

CT Popescu,către Gitenstein: În SUA presa a fost pomenită ca pericol la adresa siguranţei naţionale? (Imagine: Simona_Dumitriu/Mediafax Foto)

"Am o singură întrebare pentru domnul ambasador al Statelor Unite la Bucureşti: În SUA presa a fost vreodată pomenită ca un pericol la adresa siguranţei naţionale a SUA într-un document al Departamentului Apărării? În rest sunt cu totul de acord cu ce spune domnul ambasador", a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Ambasadorul SUA la Bucureşti Mark Gitenstein afirmă, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că presa din România e adesea subiectivă, iar patronii au propriile interese, copiind "destul de bine" situaţia din SUA iar despre includerea media în Strategia de apărare spune că depinde care vor fi consecinţele

"Părerea mea este că presa din România nu diferă de presa din Statele Unite şi în multe cazuri este subiectivă. Finanţatorii instituţiilor de presă au propriile interese. Şi în Statele Unite este la fel. E suficient să te uiţi la posturi precum MSNBC şi Fox News şi vei vedea acelaşi lucru. Copiaţi destul de bine situaţia din Statele Unite", declară diplomatul.

El crede că soluţia este "ca media să relateze cazurile de abuz al statului asupra unei instituţii de presă sau al unor instituţii de presă asupra concurenţei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici